Brnabić: Sumrak demokratije

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 11:57

Brnabić: Sumrak demokratije

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila da su lokalni izbori koji se u nedelju održavaju u četiri opštine na severu KiM "konačni sumrak demokratije".

"Izbori su konačni sumrak demokratije i privida bilo kakve vladavine prava na teritoriji KiM od kada je vode privremene institucije u Prištini, uz svesrdnu pomoć medjunarodne zajednice. Čak sam i donekle srećna, jer je to konačno kraj jedne šarade koju smo gledali čitav niz prethodnih godina", rekla je Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima u Dablinu.

Brnabić, koja boravi u dvodnednoj poseti Republici Irskoj, istakla je da na izborima učestvuje manje od dva odsto stanovništva i da se to dešava nekoliko dana nakon što se obeležava deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, kao prvog sporazuma o normalizaciji odnosa, iz kojeg Priština, kako je rekla, nije ispunila nijednu reč.

"Svojim potpisom je EU garantovala ispunjenje tačaka Briselskog sporazma, a od početka prošle godine Priština direktno krši i uskraćuje osnovna prava Srbima na KiM, na šta medjunarodna zajednica i EU, kao garant, i sad ćute i daju saopštenje za medije", rekla je Brnabić.

Ponovila je apel predsednika Vučića da Srbi na KiM ostanu mirni, da pokažu licemerje Prištine u svom svetlu i dokle je došla "kvazi- demokratija" koju EU i SAD pravdaju.

"Srbi su dostojanstveno gledali, čekali vladavinu prava i demokratiju, reakciju medjunardone zajednice i evo šta su dočekali, neka Priština i međunarodna zajednica proslave nedelju kao praznik koji zajedno baštine", zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić: Izbori na Kosovu i Metohiji u nedelju su sumrak demokratije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2023

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je ocenila da su lokalni izbori koji se u nedelju održavaju u četiri opštine na severu Kosova i Metohije "konačni sumrak demokratije".  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.