Brnabić: Neka njihova lista nosi ime Šider, Šenah, Rot a naša jednog Srbina - Aleksandra Vučića

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 14:56

Brnabić: Neka njihova lista nosi ime Šider, Šenah, Rot a naša jednog Srbina - Aleksandra Vučića

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da bi bilo najpoštenije da se lista opozicije na novim izborima u Beogradu zove Šider, Šenah, Rot.

Ali, Brnabić je istakla da će lista vladajuće koalicije nositi ime po jednom Srbinu - Aleksandru Vučiću.

Ona je prokomentarisala to što je glavni zahtev opozicije zabrana korišćenja imena Aleksandar Vučić u kampanji te upitala kako nije smetalo kada je to isto radio Boris Tadić kao predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Vidim da je najvažnija tema kako će se koja lista zvati. Bez obzira na demokratske principe, kako kod nas tako i u inostranstvu, gde je svuda dozvoljeno da predsednik pozajmi svoje ime listi. Kao što je i Boris Tadić to svojevremeno radio, takođe dok je bio predsdnik, ali to tada nije bio problem za nevladine organizacije, za civilno drustvo, za Građanske inicijative. To je tada bila demokratija, a danas nije. Pre će biti da je do onoga što su rekli u Briselu - da oni ne mogu da pobede listu koja nosi ime Aleksandar Vučić ni na jednom nivou. Oni nisu za demokratiju - oni su samo protiv Aleksandra Vučića" izjavila je Brnabić.

Premijerka je poručila da i opozicija takođe koze da koristi imena za svoju ujedinjenu listu.

"Mislim da bi bio fer da se ta široka lista koju najavljuje Đilas, u kojoj će biti i Miloš Jovanović i koalicija NADA zove - Nasiljem protiv Srbije - Šider, Šenah i Mihael Rot. A naša lista da nosi ime jednog Srbina a to je Aleksandar Vučić. Toliko o tome", zaključila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Lista SNS bi mogla da se zove "imenom jednog Srbina - Aleksandra Vučića"

Izvor: Radio 021, 03.Mar.2024

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi bilo fer da lista ujedinjene opozicije na ponovljenim beogradskim izborima nosi naziv "Nasiljem protiv Srbije - Šider, Šenah i Mihael Rot".

Nastavak na Radio 021...

Brnabić: Neka njihova lista nosi ime Šider, Šenah, Rot a naša jednog Srbina – Aleksandra Vučića

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Mar.2024

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da bi bilo najpoštenije da se lista opozicije na novim izborima u Beogradu zove Šider, Šenah, Rot. Ali, Brnabić je istakla da će lista vladajuće koalicije nositi ime po jednom Srbinu – Aleksandru Vučiću. Ona je prokomentarisala to...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.