Božović: Čokić smenjen mimo zakona

Izvor: Danas, 01.Dec.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Čokić smenjen mimo zakona

Demokratska stranka zatražila je na jučerašnjoj sednici Gradske Skupštine hitno raspisivanje izbora u Mladenovcu, optužujući pritom vladajuću koaliciju za nepoštovanje zakona i sprovođenje različitih pritisaka. Šef Odborničke grupe DS Balša Božović rekao je da je predsednik Opštine Mladenovac Dejan Čokić u julu smenjen mimo zakona i da za njegovu smenu nije bilo većine, te da su izbori morali biti održani najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << do 16. novembra.

Prema navodima predsednika Skupštine Nikole Nikodijevića, Čokić je smenjen jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da nije poštovao zakon.

- Izbori u Mladenovcu će biti raspisani i održani kada i ostali lokalni izbori na teritoriji grada, 2016. godine, kako se ne bi ponavljali, a novac građana opštine Mladenovac raspisao- rekao je Nikodijević.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je izjavio, kritikujući prethodnu vlast u Mladenovcu koju je pretvodio DS, da je ta opština danas dužna sumu u visini njenog budžeta, odnosno 400 miliona dinara, od čega je, kako tvrdi, deset miliona potrošeno na reprezentaciju.

Mladenović je novinarima u Skupštini grada rekao da je gradski parlament raspustio Skupštinu opštine Mladenovac jer duže od 30 dana nije održana sednica, čime je ispunjen zakonski osnov za uvođenje privremenih mera.

- Osim toga, Agencija za borbu protiv korupcije je u junu uputila zahtev da se preispita rad Opštine Mladenovac i njenog predsednika Dejana Čokića, koji je po nalazu Agencije bio u sukobu interesa. Grad je vratio Opštini nalaze Agencije, a odbornici su doneli odluku da Čokić bude smenjen- naveo je Mladenović i dodao da je rešenjem Agencija utvrdila da je Čokić direktno prekršio zakon o prijavi imovine, odnosno mimo tendera zaključivao ugovore sa sopstvenom firmom, na šta je pravosnažnom presudom osuđen na uslovnu kaznu zatvora.

Smenjeni predsednik Opštine Mladenovac Dejan Čokić, sa grupom odbornika DS, došao je juče u vreme zasedanja ispred Skuptine Grada i pred novinarima demantovao navedene optužbe.

- Ja sam išao na poligraf i prošao sam ga, a koliko znam, ovih dana je poligraf merodavan, pa bih voleo da policija pogleda i moj izveštaj sa poligrafa- rekao je Čokić. On je dodao da su Mladenovčani nezadovoljni a da u opštinskim preduzećima vlada anarhija, gde se zapošljavaju samo kadrovi SNS.

On je najavio i skup opozicionih stranaka u Mladenovcu, navodeći da se "neće pomeriti“ dok se ne raspišu izbori.

-Pošto SNS tvrdi da ima više od 50 odsto podrške, ne vidim razloga da ne raspišu izbore i pokažu snagu, a ja verujem da ću ih pobediti ubedljivije nego 2012.- zaključio je Čokić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.