Boris Jerinić proglasio pobedu u Doboju

Izvor: B92, 21.Feb.2021, 23:02

Boris Jerinić proglasio pobedu u Doboju

Kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim lokalnim izborima u tom gradu.

Jerinić je zahvalio građanima na tome što su, kako je naveo, zaustavili desant na ovaj grad, dali podršku SNSD-u i što nisu poklekli pritiscima, prenosi RTRS.

On je najavio da će, u sinergiji sa republičkim institucijama, tražiti najbolja rešenja za razvoj ovog grada.

Jerinić je najavio i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << široku skupštinsku većinu sa koalicionim strankama.

Prema podacima Izbornog štaba SNSD Doboj, Jerinić je osvojio 10.616 glasova.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je večeras da je odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju 55,43 odsto.

Predsednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik proglasio je večeras u Doboju izbornu pobedu kandidata te stranke za gradonačelnika, Borisa Jerinića i liste u Skupštini grada.

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da je Jerinić dobio podršku 70 odsto glasača.

On je istakao da prvi rezultati pokazuju da će SNSD sam moći da formira skupštinsku većinu.

Dodik je poručio građanima da će SNSD uzvratiti za podršku koju je dobio.

On je najavio saradnju sa svim strankama koje, kako je rekao, na budućnost gledaju pozitivno.

Dodik je poručio da će SNSD, zajedno sa Republikom Srpskom, znati da ceni podršku građana na izborima, prenosi RTRS:

"Mi ovde u Doboju potvrđujemo našu opredeljenost da idemo napred. Doboj dobija novu bolnicu, novu dvoranu, veliki infrastrukturni projekti su pred nama, a i pred ovim gradom. Ovde su se desili fer i pošteni izbori, u kojima je SNSD ubedljiv pobednik. A kao pobednici vratićemo to poverenje građanima kroz sve ono što možemo nazvati boljim životom", rekao je Dodik.

Dodik je čestitao svim ljudima u SNSD koji stoje iza pobede Borisa Jerinića, navodi sarajevski portal Klix.ba.

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović priznao je poraz te partije u Doboju i čestitao kandidatu Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Borisu Jeriniću na pobedi, poželevši mu uspeh u daljem radu.

Radović je, obraćajući se medijima nakon zatvaranja birališta u Doboju, rekao da je, na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 42,45 odsto birališta i važećih 12.494 glasačkih listića, Jerinić pobedio u trci za gradonacelnika Doboja sa trenutno osvojenih 8.624 glasova.

Kako je dodao, kandidat SDS-a Cvijan Filipović osvojio je 2.224 glasova, a kandidat SP Srđan Todorović 1.984 glasova.

"Iako nismo odneli pobedu, uspeli smo u dva zadatka na ovim ponovljenim izborima, a to je da Filipović osvoji sada više glasova nego u novembru što je i učinjeno, te da izbori budu fer i pošteni, a i to je ispunjeno", naglasio je Radović.

Kako je naveo, Filipović prema dosadašnjim podacima ima više glasova nego u novembru kada je, kako tvrdi, bilo određenih malverzacija.

Radović je ocenio da su građani izlaskom na birališta pokazali da se Doboj može posmatrati u demokratskom duhu, te da on nije trebalo nikada da bude "grad slučaj", prenosi Klix.ba.

"Pokazali smo da Doboj demokratski i na uobičajen način može izabrati svoju vlast. Mi smo morali dovesti iskusne posmatrače kako bi ovo bili fer i korektni izbori i danas je takav rezultat da nema krađe u ovom gradu. SDS je ovde opstala i udarili smo nove temelje u ovom gradu", poručio je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.