Bliže nam se novi izbori!

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bliže nam se novi izbori!"

Beogradski izbori su blizu, to je strateški važno i očekujem dinamičnu i zanimljivu kampanju, izjavio je Bojan Klačar iz CESID-a.

Beogradski izbori su blizu, to je strateški važno i očekujem dinamičnu i zanimljivu kampanju, kaže Bojan Klačar iz CESID-a.

Kako je rekao, u Srbiji se nikada ne mogu isključiti vanredni parlamentarni izbori, a oni ovog puta opoziciji nikako ne bi odgovarali.

FOTO: BKTVNews

"Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << više bi im odgovaralo kada bi bili samo beogradski i kada bi nekako dobili vreme da artikulišu svoje interese posle ovakvih rezultata predsedničkih izbora", kaže Klačar.

Kako navodi, Aleksandar Vučić i SNS su ubedljivom pobedom potvrdili svoju poziciju na srpskoj političkoj sceni i pokazali koliko su naprednjaci jaki kao stranka i u logističkom smislu.

FOTO: BKTVNews

Klačar kaže da su rezultati predsedničkih izbora bili poznati veoma rano u izbornoj noći i da konačni neće mnogo odstupati od onoga što je saopštavano u prvim projekcijama.

Što se tiče opozicije, Klačar kaže da je Saša Janković dobio politički kapital osvajanjem dvostruko više glasova nego bilo ko iz opozicije na prethodnim parlamentarnim izborima.

FOTO: Tanjug

"Za njega će biti važno kakav će put izabrati, odnosno da li će praviti svoju organizaciju ili će imati nekakav aranžman sa DS. Janković će naglasak staviti na gradske izbore, naročito nakon velike izlaznosti u Beogradu i njegovog dobrog rezultata", kaže Klačar.

Klačar kaže da rezultati iz glavnog grada pokazuju da su "stara uporišta opozicije" i dalje jaka i da tamo opozicione stranke mogu da računaju na rezultate daleko iznad republičkog proseka, dok ostatak teritorije gravitira ka Vučiću.

Ukazao je i na rezultat Milana Stamatovića koji se izdvojio kao jak regionalni lider.

FOTO: Tanjug

"Mi imamo loš trend spajanja lokalnih i ostalih izbora, što je ubilo želju za bavljenjem politikom na lokalu. Uspeh Stamatovića je jako dobar pokazatelj za njega i za to da dobijamo lokalne lidere", kaže Klačar.

Govoreći o rezultatima desnice, on kaže da se desnici "desio Vučić", odnosno da je on sve što je desno od centra, izuzev ekstrema, privukao ka sebi.

"Zahvatio je birače Šešelja i Obradovića, a Vuk Jeremić, koji je to pokušao, ne može da bude zadovoljan svojim rezultatom", kaže Klačar.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.