Blicov poklon čitavoj Srbiji: Izborna enciklopedija

Izvor: Blic, 09.Mar.2014, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blicov" poklon čitavoj Srbiji: Izborna enciklopedija

Besplatno izdanje „Moj glas, moj izbor“ našlo se juče u poštanskim sandučićima širom zemlje.

Ovo izdanje, koje će se podeliti u 2,73 miliona domova, najviše je obradovalo mlade jer na jednom mestu imaju važne i korisne informacije koje će im pomoći da odluče da li i za koga da glasaju.

U subotičkom stambenom bloku „Tokio“ u poštanskim sandučićima gotovo da više nema nijednog zaostalog primerka specijalnog izdanja „Blica“.

- Prelistala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam dodatak i odmah pročitala kako su poznate ličnosti odgovorile na pitanje zašto je važno glasati. Najviše mi se dopalo što su mladi koji prvi put izlaze na izbore dobili prostor u ovom izdanju - kaže Sanja Moravčić.

Subotičanin Joso Poljaković iz Šenoine ulice deli njeno mišljenje jer mladi i oni koji ne prate svakodnevno politiku imaju sada mogućnost da na jednom mestu saznaju osnovne informacije o kandidatima.

- Dopada mi se sadržaj dodatka, nije opterećujući, a ima zanimljivih

SVI ZADOVOLJNI: Sanja Moravčić (Subotica), Srđan Olman (Subotica), Vesna Bečanović (Kragujevac), Anđelka Tomašević (Beograd)

podataka - kaže Joso Poljaković.

Besplatan primerak „Moj glas, moj izbor“ videlo je juče na hiljade Kragujevčana. Specijalno predizborno izdanje je bukvalno razgrabljeno, čitano je od ruke do ruke. Jedan od primeraka smo zatekli kod Vesne Bečanović, koja radi kao trgovac.

- Ovaj primerak mi je donela komšinica, i ja sam ga prelistala dok nije bilo mušterija. Sviđa mi se to što je sve objašnjeno, sve liste, stranke. Bila sam u dilemi da li da glasam, ali sada ću još jednom razmisliti. Na izbore ipak treba da se izađe jer tako odlučujemo o našoj budućnosti - kaže Vesna Bečanović.

I u Nišu je slična situacija kao u ostatku Srbije.

- Baš je dobro što se „Blic“ setio da nam besplatno podeli ovaj dodatak o izborima. Meni će ovo biti prvi put da glasam jer imam 18 godina, i zaista ne znam kome ću dati svoj glas. Malo sam prelistao „Moj glas, moj izbor“ i video sam da ima dosta podataka o izbornim kandidatima. Planiram da ga detaljno pročitam jer će mi pomoći da odlučim za koga ću glasati. Video sam i da ima poznatih ličnosti koje su govorile o izborima. Sigurno ću i to pročitati jer me to interesuje - kaže Nišlija Darko Popović.

Bogat sadržaj

Građani će moći da pročitaju sve o izbornim listama. Tu su i informacije o najistaknutijim partijskim damama, ali i dileme s kojima se susreću mladi koji prvi put glasaju. Poznati pitaju lidere kako planiraju da ispune obećanja.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.