Bivši francuski premijer želi da bude gradonačelnik Barselone

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši francuski premijer želi da bude gradonačelnik Barselone

Bivši francuski premijer Manuel Vals izjavio je da razmišlja da se kandiduje na izborima za gradonačelnika Barselone iduće godine.

On je najavio da bi učestvovao kao kandidat španske partije koja se zalaže za poslovanje, a protivi se nezavisnosti Katalonije.

"Bio bih zainteresovan za nastavak debate o nezavisnosti i to ću razmotriti", rekao je Vals španskoj državnoj televiziji TVE, u odgovoru na pitanje o predlogu koji je iznela partija Sijudadanos (Građani).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Vals (55) se prošle godine neuspešno kandidovao za predsedničkog kandidata Socijalističke partije u Francuskoj.

Ovaj snažni protivnik otcepljenja Katalonije od Španije rođen je u Barseloni i otac mu je Katalonac, dok mu je majka švajcarsko-italijanskog porekla.

Inače, Sijudadanos - nova partija s rastućom podrškom u španskoj politici, čiji bi Vals bio kandidat, postala je prva stranka koja se zalaže za jedinstvo Španije, a koja se našla u vrhu prema anketama uoči katalonskih regionalnih izbora krajem prošle godine, ali su separatističke stranke postigle neznatnu većinu za formiranje vlade.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.