Berlusconi, vječiti povratnik koji još ne želi otići

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlusconi, vječiti povratnik koji još ne želi otići

RIM - Silvio Berlusconi, vječiti povratnik na talijanskoj političkoj pozornici, još ne kani otići, unatoč skandalima, visokoj dobi - navršio je 81 godinu - i zabrani kandidiranja na izborima, što će u srijedu proučiti Europski sud za ljudska prava.

Europski sud za ljudska prava razmotrit će u srijedu zabranu javnog djelovanja Berlusconiju, uvedenu nakon što je osuđen za poreznu prijevaru. Bude li odluka pozitivna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za njega, Berlusconi će se moći kandidirati na općim izborima 2018.

"Osjećam da me dužnost zove kao i 1994. (kada je ušao u politiku). Moja uloga je sada jasna. Bez obzira hoću li se moći kandidirati na izborima, bit ću na terenu kako bih desni centar doveo na vlast" na parlamentarnim izborima predviđenim u proljeće, rekao je u utorak navečer za radio bivši predsjednik talijanske vlade.

Medijski magnat kojemu je zbog presude za poreznu prijevaru 2013. zabranjeno kandidiranje na izborima i oduzet senatorski mandat, žalio se Europskom sudu u Strasbourgu.

"Besmrtni", kako ga zove Roberto Maroni, njegov politički saveznik, vodit će svoje snage zahvaljujući pobjedi njegove koalicije na Siciliji početkom mjeseca i anketama povoljnim za talijansku desnicu.

Dio javnosti ipak se pita kako je moguć takav povratak nakon toliko afera, neuspjeha i ispada svake vrste.

"Dio talijanskog biračkog tijela voli Berlusconija i oni donose 7 do 8 posto glasova", rekao je nedavno za strana glasila politolog Giovanni Orsinna.

Tu je i "umjereno biračko tijelo koje ne želi glasati za Sjevernu ligu, za radikalnu ljevicu ili za Pokret pet zvijezda (M5S, populisti). Što onda preostaje? Berlusconi i Renzi", dodaje.

Čini se da Berlusconija ništa neće slomiti, ni njegovi problemi s pravosuđem, ni poznate "bunga - bunga" zabave u društvu jako mladih djevojaka.

Talijani će na proljeće reći vjeruju li još da može vladati onaj koji je 2011. uz zvižduke morao otići s vlasti u vrijeme kada je Italiju zahvatila teška financijska kriza.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.