Beograđani u nedelju glasaju na 16 mesta

Izvor: Kurir, 19.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani u nedelju glasaju na 16 mesta

Izbori se ponavljaju na biračkim mestima u Grockoj, Novom Beogradu, Zvezdari, Savskom vencu, Obrenovcu, Rakovici, Paliluli i Starom gradu

BEOGRAD - Na 16 biračkih mesta u nedelju će biti ponovljeni izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Na ponovljenim izborima glasaće isti broj birača kao i na izborima 6. maja, a glasački listići biće na papiru sive boje.

Izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se ponavljaju na osnovu odluka Upravnog suda žalbama na biračkim mestima u Grockoj, Novom Beogradu, Zvezdari, Savskom vencu, Obrenovcu, Rakovici, Paliluli i Starom gradu.

Biračka mesta na kojima će se ponoviti izbori na Starom gradu su mesto broj 19 u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, broj 25 u Trgovačkoj školi i 47 na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Na opštini Palilula to su biračka mesta 29 - OŠ "Oslobodioci Beograda", 80 i 84 - OŠ "Rade Drainac" i 47 - OŠ "Stefan Dukić".

U opštini Rakovica ponovo će se glasati na biračkim mestima 57 u OŠ "Vladimir Rolović", 51 u XV Beogradskoj gimnaziji i 34 u MZ Skojevska.

Obrenovčani će ponovo glasati na biračkom mestu 43 u OŠ, a u opštini Savski venac glasaće se na mestu broj 6 - OŠ "Isidora Sekulić" i 16 - MZ Zapadni Vračar.

Na Zvezdari na izbornom mestu broj 58 u MZ Vojvoda Mišić, na Novom Beogradu ponoviće se izbori na biračkom mestu broj 3 u OŠ "Jovan Dučić", a u Grockoj na mestu 25 u OŠ "Aleksa Šantić".

Na izborima 6. maja u trci za odbornička mesta u Skupštini grada Beograda učestvovalo je ukupno 16 lista, a samo četiri su osvojilemandate.

Prema rezultatima pre odluke o ponavljanju izbora na izborima za Skupštinu Grada Beograda, najviše mandata - 50, osvojila je lista "Izbor za bolji Beograd - Dragan Đilas", druga je lista "PokrenimoBeograd - Tomislav Nikolić" sa 37 mandata. "Lista SPS-PUPS-JS - Ivica Dačić osvojila je 13 mandata, a lista "Demokratska stranka Srbije Vojislav Koštunica" 10 mandata.

Ostale liste nisu prešle cenzus. Skupština Beograda ima 110 odbornika.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Beograđani u nedelju glasaju na 16 mesta

Izvor: Glas javnosti, 19.Maj.2012

BEOGRAD - Na 16 biračkih mesta u nedelju će biti ponovljeni izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda. Na ponovljenim izborima glasaće isti broj birača kao i na izborima 6. maja, a glasački listići biće na papiru sive boje...Izbori se ponavljaju na osnovu odluka Upravnog suda žalbama na...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.