Bela Crkva: Odbornik nastavio da štrajkuje glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela Crkva: Odbornik nastavio da štrajkuje glađu

BELA CRKVA -

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković nastavio je danas sa štrajkom glađu i ponovio da ga neće okončati sve dok ne bude raspuštena lokalna skupština i raspisani vanredni opštinski izbori.

Cvetković je štrajk glađu započeo juče ujutro. On je objasnio da je neposredan povod za štrajk bila odluka Skupštine opštine da usvoji zapisnik sa prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasedanja, koji, prema njegovim rečima, ne odgovara događanjima sa prethodnog zasedanja lokalne skupštine.

On je dodao da je odbornicima prezentovao i video i audio zapis sa prošle sednice, iz kojih se jasno vidi da zapisnik koji je usvojen ne odgovara realnosti.

Cvetković je danas agenciji Beta rekao da je u toku noći dobijao anonimne telefonske pretnje, sa zahtevom da okonča štrajk.

Njemu su se juče u zgradi Skupštine opštine bili pridružili građani koji su takođe želeli da štrajkuju glađu jer se, kako su naveli, nalaze u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Oni su sinoć napustili zgradu na Cvetkovićevu molbu. Ovaj odbornik Beti je rekao da obezbeđenje od jutros ne pušta građane u zgradu i dodao da ima najava da će veće grupe građana i danas pokušati da uđu u zgradu Skupštine opštine.

Prema Cvetkovićevim rečima, iz spornog zapisnika su izbačeni njegovi zahtevi da se iz obavezne budžetske rezerve odredi jednokratna novčana pomoć za trudnice od 10.000 dinara, kao i da se uvedu subvencije za gradski prevoz.

Pored zahteva za raspuštanje lokalne skupštine, Cvetković zahteva i da budu pozvani na odgovornost svi koji su opštinu Bela Crkva doveli u tešku situaciju.

On je kazao da neće uzimati hranu sve dok njegov zahtev ne bude ispunjen, a desetog dana štrajka će prestati uzimati i tečnost.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) i Pokret snaga Srbije.

Cvetković je izabran za odbornika na listi Pokreta za Belu Crkvu, na kojoj su, pored grupa građana, bili i kandidati Liberalno-demokratske partije i DHŠ-a.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.