Izvor: RTS, 08.Mar.2021, 00:23

Barselona ima novog/starog predsednika, Laporta ubedljivo izabran

Đoan Laporta, nekadašnji predsednik Barselone, vratio se na tu poziciju, pošto je ubedljivo izabran na izborima u katalonskom klubu. Laporta je na izborima izabran ispred Viktora Fonta i Tonija Freiše.
Iako još uvek nije prebrojano svih 100 odsto glasova, poznato je da će Đoan Laporta biti novi predsednik Barselone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Katalonski klub održao je dugo najavljivane i nekoliko puta odlagane izbore, na kojima je Laporta ubedljivo osvojio pobedu ispred Viktora Fonta i Tonija Freiša.
Laporta, španski i katalonski političar i advokat, smatra se za jednog od najsupešnijih funkcionera u istoriji Barselone.
On je funkciju predsednika katalonskog kluba obavljao u periodu od 2003. do 2010. godine.
Pobeda Laporte na izborima u velikoj meri može doprineti u odluci Lea Mesija da ostane u klubu u kojem je proveo čitavu seniorsku karijeru, pošto je upravo Mesi bio adut koji je Laporta koristio u kampanji.

Poznato je da Laporta ima sjajan odnos sa Mesijem i njegovim agentom - ocem, kojeg je prema rečima samog Laporte, prvo nazvao po saznanju da je proglašen za novog predsednika kluba.
Pred novim/starim predsednikom je ogroman posao, pošto se Barselona nalazi u ogromnim dugovima.
Jedan od prvih poteza Laporte biće postavljanje Đordija Krojfa, sina legendarnog Johana, za sportskog direktora kluba.
"Živela Barselona, živela Katalonija. Volimo i živimo za ovaj klub. Idemo u Pariz da probamo da napravimo čudo i povratak protiv PSŽ-a", prve su reči Laporte po saznanju o rezultatu izbora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba za Mesija prvi Laportin zadatak: Leo voli klub i želi da ostane

Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2021

„Mi ćemo mu u tome pomoći“, rekao novi predsednik Barselone..Većina članova Barselone je odlučila: Đoan Laporta je izabran za novog predsednika kluba i dobio je zadatak da vrati katalonski klub tamo gde mu je mesto: na vrh svetskog fudbala...A, prvi posao koji će Laporta morati da obavi, koji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.