Baljak doveo Duizburg do finala

Izvor: B92, 02.Mar.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baljak doveo Duizburg do finala

Fudbaleri Duizburga plasirali su se u finale nemakog Kupa prvi put posle 1998. godine.

U polufinalnom duelu drugoligaša Dizuburg je pobedio Energi Kotbus sa 2:1.

Strelci za domećina bili su Stefan Majerhofer i nakadašnji igrač Partizana i Budućnosti iz Banatskog Dvora, Srđan Baljak, dok je jedini strelac za Kotbus bio Nils Petersen.

Petersen je u 78. minutu postigao gol iz penala, nakon što je isključen fudbaler Duizburga Bruno Suareš. Do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meča nije bilo golova, pa je Duizburg ipak prošao u finale.

U drugom polufinalu koje je na programu u sredu sastaju se Bajern i Šalke, pa bi Duizburg lako mogao da izbori učešće u Ligi Evrope narende sezone čak i da izgubi u finalu koje je na programu 21. maja.

Da bi se to dogodilo potrebno je da u finale prođe Bajern, a da tim Luja van Gala nakon toga sezonu u Bundes ligi završi na jednom od prva tri mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.