Bakijev ponovo predsednik Kirgizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2009, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakijev ponovo predsednik Kirgizije

BIŠKEK - Predsednik Kirgizije Kurmanbek Bakijev ponovo je izabran za šefa države, prvi su rezultati izbora koje je danas saopštila izborna komisija.

Na osnovu 30 odsto prebrojanih glasačkih listića, Bakijev je na juče održanim izborima osvojio 89,7 odsto glasova.

Glavni opozicioni kandidat na predsedničkim izborima Almazbek Atambajev sinoć je izjavio da su izbori bili namešteni. On se nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sati pre zatvaranja biračkih mesta povukao iz izborne trke, tražeći ponavljanje glasanja.

Po zatvaranju glasačkih mesta, oko 2.000 pristalica opozicije okupilo se sinoć na koncertu u izbornom štabu Atambajeva, u predgrađu Biškeka. Iako su najavljivali proteste, oni su se mirno razišli kako su prvi rezultati izbora počeli da pristižu.

Prema rezultatima anketa, pobeda Bakijeva bila je izvesna.

Vođe opozicije optužile su Bakijeva i da zastrašuje političke protivnike i malobrojne nezavisne medije u Kirgiziji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.