Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Izvor: Beta, 18.Jul.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i da neće priznati eventualni izborni neuspeh.Bakić se za nedeljnik Vreme složio sa konstatacijom da je oružana sila jedini način smene vlasti, a kako je dodao ključno je pitanje "da bude što manje krvi" i treba razmišljati na kojim bi se načinom to moglo ostvariti."Jer ova vlast sigurno dobrovoljno otići neće. Ona može izgubiti na izborima, ali neće to priznati. Kao ni što Miloševićeva vlast nije priznala da je izgubila izbore. Morala je da se upotrebi sila", rekao je Bakić.On je rekao da su ljudski životi najdragoceniji i da zato treba sve učiniti kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom."Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo 'džaba krečili'. Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će, takodje, imati veze s mafijom", rekao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.Bakić je ocenio da je lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije "vrlo darovit demagog koji demagogiju sprovodi na jedan vešt način i otuda ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Izvor: Danas, 18.Jul.2019

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i da neće priznati eventualni izborni neuspeh. Članak Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.