Izvor: VOA, 10.Apr.2023, 18:23

Bajden za televiziju NBC: Planiram da se kandidujem 2024.

Američki predsednik Džo Bajden u ponedeljak je izjavio da planira da se kandiduje za drugi mandat na izborima 2024. godine, ali da još nije spreman da to formalno objavi.  "Planiram da se kandidujem... ali još nismo spremni da to saopštimo zvanično", izjavio je Bajden u intervjuu za program NBC "Today" ("Danas") pred tradicionalnu proslavu Uksrsa u Beloj kući, u okviru koje se, za pozvanu decu, organizuje potraga za jajima u dvorištu predsedničke rezidencije u Vašingtonu. U razgovoru sa voditeljem Alom Rokerom, Bajden je prethodno izjavio da planira da učestvuje u još "najmanje tri ili četiri uskršnje potrage za jajima, a možda i pet".  Bajden je i ranije nagovestio da planira da bude demokratski kandidat 2024, ali još nije formalno objavio svoju kandidaturu. I Bajden i potpredsednica Kamala Haris su ranije govorili da planiraju da se ponovo kandiduju kao predsedničko-potpredsednički tandem.  Visoki savetnici Bele kuće treba da donesu konačne odluke o pokretanju Bajdenove kampanje za reizbor, javio je NBC, pozivajući se na nekoliko anonimnih izvora.  Inače, očekuje se da će ovogodišnjoj proslavi Uskrsa u Beloj kući prisustvovati oko 30.000 ljudi, pretežno dece, u devet grupa učesnika. Gosti su izvučeni na lutriji za koju tokom marta mogu da se prijave svi građani preko vladinog vebsajta. "Sve je moguće u Americi ako ne zaboravimo ko smo, i ako sve radimo zajedno", izjavio je Bajden u kratkom obraćanju gostima u bašti Bele kuće.   
Pogledaj vesti o: Izbori,   Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Biden: Planiram se kandidirati 2024.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2023

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je izjavio da se planira kandidirati za drugi mandat na izborima 2024. godine, ali da još nije spreman to formalno objaviti. "Planiram se kandidirati ali još nismo spremni da zvanično saopćiti", kazao je Biden u intervjuu za program NBC Today pred tradicionalnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.