Bajatović za dijalog sa DS-om

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović za dijalog sa DS-om

Novi Sad -- Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović izjavio da su predstojeći izbori dobar povod da se "otvori dijalog" između SPS-a i DS-a.

"Iako još uvek među našim biračima preovlađuje svest da su DS i SPS apsolutni politički protivnici, to ne znači da između nas nema dodirnih tačaka", rekao je Bajatović za novosadski Dnevnik. On je ocenio da je preduslov za jačanje dijaloga "reforma" obeju stranaka i naveo da je "nekih reformi" bilo i u Socijalističkoj partiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i u Demokratskoj stranci.

Potpredsednik Dušan Bajatović izjavio je da su predstojeći izbori dobar povod da se "otvori dijalog" između SPS-a i Demokratske stranke.

"Kad je reč o DS-u, najbolji dokaz za to da je politika te stranke danas dosta drugačija nego početkom decenije jeste postojanje LDP-a, koji DS-u spočitava da je odustao od politike Zorana Đinđića", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, prostor saradnje između dveju partija sužava se zbog toga što DS na izbore izlazi u koalicji sa G17 plus i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

"Ali, zlatno je pravilo: ipak, nikad ne reci nikad", naveo je Bajatović i ocenio da će SPS biti "nezaobilazan faktor" u formiranju nove vlasti u Vojvodini, ali i na republičkom nivou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.