BORSKI IZBORI NA UPRAVNOM SUDU

Izvor: MC Bor, 16.Feb.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORSKI IZBORI NA UPRAVNOM SUDU

Bor, 16.02.2017.
UPRAVNI SUD O LISTI: Izbor postoji – Irena Živković Danas je liderka ove grupe IRENA ŽIVKOVIĆ predala TUŽBU UPRAVNOM SUDU.Grupa građana Izbor postoji – Irena Živković je danas podnela tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Opštine Bor – Opštinske izborne komisije. Razlog je odbijanje njihove izborne liste za lokalne izbore.
Ova grupa građana je 13.02.2018. predala listu kandidata opštinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << izbornoj komisiji a onda im je Zaključkom izborne komisije dato 48 sati da isprave nepravilnosti koje su uočene u sporazumu. Izborna komisija nam je dala 48 neradnih sati i od nas zahtevala da ponovo formiramo grupu građana i ponovo prikupimo potpise, odnosno izjave birača, da bismo na taj način otklonili postojeće nepravilnosti. Mi nismo negirali pronađene nepravilnosti, ali smo ih otklonili kraćim i lakšim putem – aneksom na sporazum. Izborna komisija nam je zatim izdala Rešenje o odbijanju liste i u Rešenju navela da ne priznaje aneks. Aneks je validan dokument koji direktno utiče na Sporazum, menja ga, a zadržava datum donošenja Sporazuma kao jedini validan datum.
Izborna komisija takođe dovodi u pitanje i samo postojanje Grupe građana jer su potpisnici Sporazuma svoje potpise overavali u drugačijem vremenskom trenutku. Zakon kaže, a to potvrđuje i notar koji je overio Sporazum, kao i advokati, da su istih deset ljudi potpisali istovetni tekst na istom Sporazumu, a samo su njihovi potpisi overeni u različito vreme. Nepravilnosti oko naziva grupe, liste i nosioca liste su otklonjene aneksom, a sasvim sigurno to ne predstavlja suštinsku promenu. Presedani su urađeni u Zaječaru na prošlogodišnjim lokalnim izborima, kao i na poslednjim predsedničkim izborima i mi to navodimo kao primer.“ – rekla je Irena Živković, nosioc liste ove grupe građana, dodajući „Sudeći po ovome, trenutno dešavanje u Boru ne ugrožava samo kandidaturu grupe građana Izbor postoji – Irena Živković nego i demokratiju izbornog procesa“.
Izborna komisija opštine Bor, na sednici održanoj dana 15.02.2018.godine u 14,30 časova, donela je REŠENJE O ODBIJANJU proglašenja izborne liste Izbor postoji – Irena Živković.
Resenje-o-odbijanju-izborne-liste-IZBOR-POSTOJI-IRENA-ZIVKOVIC

 
 

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

GG „Izbor postoji – Irena Živković“ – Odbijanje liste nezakonito

Izvor: Bor030.net, 16.Feb.2018

Grupa građana „Izbor postoji – Irena Živković“ podnela je danas Upravnom sudu u Beogradu tužbu protiv Izborne komisije opštine Bor zbog odbijanja da im proglasi izbornu listu...U GG „Izbor postoji – Irena Živković“ smatraju da im Izborna komisija osporava pravo da učestvuju na lokalnim...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.