BAJDEN PRVI DEMOKRATA KOJI JE SLAVIO U ARIZONI ZA 72 GODINE: Fokus na ovu državu u kampanji donelo rezultat

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 10:40

BAJDEN PRVI DEMOKRATA KOJI JE SLAVIO U ARIZONI ZA 72 GODINE: Fokus na ovu državu u kampanji donelo rezultat

Demokratski kandidat Džo Bajden pobedio je na izborima u državama Mejn i Arizona, objavila je američka izborna komisija, a njegova pobeda u Arizoni prvi je trijumf nekog demokratskog kandidata u prethodne 72 godine.

Bajdenova pobeda u Arizoni za mnoge nije iznenađenje, a trijumf mu je doneo 11 elektorskih glasova.

On se tokom kampanje fokusirao posebno na Arizonu, što mu je donelo rezultat.

Kako prenosi AP, Bajden je osvojio najmanje tri od četiri elektorska glasa u Mejnu, Tramp se nada da da je osvojio jedan glas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ISTORIJSKA POBEDA Bajden osvojio rebublikanski bastion, ovo nijednom demokrati nije pošlo za rukom više od 70 godina

Izvor: Blic, 04.Nov.2020

Arizona je poslednja od takozvanih "kolebljivih država", od kojih bi mogao da zavisi ishod američkih izbora, koju je do sada osvojio Džo Bajden. Ovo je istorijsaka pobeda za demokrate, jer je Bajden upravo postao prvi demokratski predsednički kandidat od 1948. godine koji je uspeo da osvoji ovaj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.