Avganistan: Karzai vodi na predsedničkim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2009, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Karzai vodi na predsedničkim izborima

KABUL - Avganistanska izborna komisija objavila je danas delimične rezultate predsedničkih izbora koji ukazuju da bi sadašnji predsednik Hamid Karzai mogao da pobedi već u prvom krugu izbora.

Prema delimičnim rezultatima sa 17 odsto biračkih mesta, Karzai je osvojio 44,8 odsto glasova, a njegov glavni rival na izborima Abdulah Abdulah 35,1 odsto glasova.

Karzai je povećao prednost u odnosu na Abdulaha >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i približio se pragu od 50 odsto za pobedu u prvom krugu, ali rezultati još mogu znatno da se promene.

Nezavisna izborna komisija danas je objavila drugu seriju rezultata predsedničkih izbora koji su održani 20. avgusta. Novi rezultati će biti objavljeni narednih dana, a konačni će biti saopšteni tek polovinom septembra, pošto se razmotre svi prigovori.

Komisija za žalbe dobila je 1.400 prigovora, od kojih 150 može da utiče na ishod izbora, rekla je portparolka komisije Nelika Litl.

Slab odziv birača i optužbe o izbornoj krađi bacili su senku na predsedničke izbore u Avganistanu.

Abdulah je optužio Karzaija za nameštanje izbora i zastrašivanje birača, što je Karzaijev štab negirao.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.