Izvor: RTS, 21.Jul.2021, 07:20

Arijel Enri imenovan za novog premijera Haitija

Vlada Haitija je zvanično imenovala Ariela Enrija za premijera, skoro dve nedelje nakon što je ubijen predsednik Žovenel Moiz u političkoj zaveri.
Ariel Henri je preuzeo ulogu vođe najsiromašnije nacije zapadne hemisfere na ceremoniji u glavnom gradu Port-O-Prensu, a svoj inauguracioni govor započeo je minutom ćutanja u čast ubijenog predsednika Žovanela Moiza.

Haiti se bori sa bezakonjem koje generišu nasilne bande, a Enri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izjavio da želi da stvori uslove da što veći broj ljudi glasa na izborima koji su zakazani za septembar.
"Vreme je za jedinstvo i stabilnost", poručio je Enri.
Bivši premijer Klod Džozef ocenio je da bi Enrijevo imenovanje trebalo da olakša izbore koji su poslednji put na Haitiju održani 2016. godine i upozorio je na težak zadatak koji mu predstoji.
"Nasledili ste situaciju koju karakterišu odsustvo predsednika koji bi vam služio kao štit, politička kriza bez presedana u istoriji naše zemlje, galopirajuća nesigurnost, teška i nesigurna ekonomska situacija", rekao je Džozef.
Enri i Džozef su naglasili da vlada treba da uspostavi red i sigurnost, kao i da radi na jačanju ekonomije uništene kriminalom i pandemijom koronavirusa.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haiti dobio novog premijera posle ubistva predsednika

Izvor: B92, 21.Jul.2021

Vlada Haitija je zvanično imenovala Ariela Enrija za premijera, skoro dve nedelje nakon što je predsednik ubijen predsednik Zovenel Moiz...Pretpostavlja se da je Moiz žrtva političke zavere, koja po svemu sudeći ima korene daleko izvan granica ove karipske države...okom ceremonije u glavnom gradu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.