Antić: Podržite demokratsku opoziciju u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 22:26

Antić: Podržite demokratsku opoziciju u Crnoj Gori

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić pozvao je danas pristalice srpske opozicije u Crnoj Gori da na lokalnim izborima u Nikšiću u nedelju podrže Srbe koje predstavlja Koalicija za budućnost Nikšića, koji su, kako navodi, demokratska opozicija u Crnoj Gori.

''Ovi izbori održavaju se u susednoj, nezavisnoj državi, ali su važni zato što na njima odlučnu bitku vode autoritarni, korumpirani, šovinistički režim i demokratska opozicija. Za Srbiju je demokratizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crne Gore od posebne važnosti zato što u toj zemlji trećina građana pripada srpskom narodu, a polovina govori srpski jezik'', navodi se u pozivu Antića, saopšteno je iz Naprednog kluba.

Srbi u Crnoj Gori su i danas, kako tvrdi Antić, najobespravljenija nacionalna zajednica u Evropi.

''Pritom, notorni režim Mila Đukanovića je tokom prethodnih godina uticao na događaje u Srbiji. Korumpirao je srpske vlade. Instalirao je kriminalne klanove i finansirao pojedine organizacije i javne ličnosti koji su za cilj svoje borbe uzeli rušenje naše države'', dodao je.

On ističe da Srbija ne može biti demokratska ako srpski narod na Balkanu ne bude ravnopravan sa drugima i slobodan, dodajući ''da je podrška obespravljenima građanska dužnost''.

Antić, između ostalog, dodaje da ako opozicija misli da su u Koaliciji za budućnost Nikšića okupljeni ljudi Aleksandra Vučića, neka se priseti kako su pre 10 godina od njih tražili isto što i sadašnji režim, a za uzvrat nisu nudili čak ni podršku koju im on danas pruža.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SLAVU SRPSKE CRNE GORE: Veličanstvena poruka sa autolitije iz Berana, znak podrške Nikšićanima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2021, 20:51

Građani Berana, Bijelog polja i Andrijevice kolima su danas krenuli u autolitiju do Murine...Kolona od 800 automobila znak je podrške građanima Nikšića, u kome se u nedelju održavaju izbori. Iz Berana, grada iz koga je pre sedam godina počelo rušenje režima Mila Đukanovića i njegove DPS, Nikšićanima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.