Ambasada SAD: Izbori demokratski , bilo sitnijih nepravilnosti

Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2017, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Izbori demokratski , bilo sitnijih nepravilnosti

PRIŠTINA

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država čestita građanima Kosova na juče održanim demokratskim izborima.

“Sa velikim interesovanjem čekamo izveštaj zvanične posmatračke misije. Iako smo zabrinuti zbog nekih izveštaja o neažuriranim biračkim spiskovima, dvostrukog glasanja i drugih sporadičnih nepravilnosti, moramo pohvaliti Centralnu izbornu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << komisiju, članove biračkih odbora, OEBS i svu ekipu koja je nadgledala, posmatrala, za njihov naporan rad”, saopštila je ambasada SAD u Prištini koja “obećava” da će ” nastaviti podršku sve dok  proces utvrđivanja rezultata glasanja bude trajao, i dok se svi izveštaji o nepravilnostima temeljno ne istraže i reše u skladu sa zakonom Kosova”.

“Glasači Kosova su rekli svoje, sada treba bez odlaganja početi proces formiranja nove vlade koji je od ključne važnosti.  Unapred se radujemo saradnji sa onima koji god budu formirali novu vladu.  Nadamo se da će se svi novoizabrani službenici Kosova, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, zalagati za preduzimanje akcije za zajedničko dobro svih građana Kosova. Kosovo ima podršku Sjedinjenih Država dok nastavlja da ide napred na svom putu prema punim evro-atlanskim integracijama”, dodaje se u saopštenju ambasade SAD u Prištini.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.