Aleksandar Vučić: Moguća vlast SNS i DS

Izvor: Press, 15.Avg.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić: Moguća vlast SNS i DS

Sukob nas i demokrata je tako veliki da teško možete da ga osetite, to je sukob pametnih koji se bore za svaku vlast. Samo ako se izbori nameste moguća je vlada SNS i DS, ali oni će sa socijalistima, a mi sa Mađarima
Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić tvrdi da je ta partija u sukobu „tektonskih razmera" sa DS! Uz ocenu da su prognoze da je posle izbora izvesna vlast DS >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i SNS „laži i besmislice", on ipak ostavlja mogućnost da se takva vlast formira, ali samo pod uslovom da niko posle izbora ne može da sastavi koaliciju.
- Odnos DS i SNS nije neprijateljski, ali je duboko oponentski. Svakim danom je sve gori jer nam se dešavaju stvari kakve nisu bile ni u doba Ivana Markovića. Mi održimo konferenciju, mediji i ne prenesu šta smo mi rekli, ali se već javlja neko iz DS da nas demantuje i nagrdi. I reakcija u vezi „Gasproma", reizbora sudija i sve drugo, ukazuju koliko su nervozni i koliko su vanredni izbori blizu.
Šta ste hteli da postignete dovođenjem 650 neizabranih sudija koji su time izgubili pravo da budu sudije?
- Oni nisu više sudije, a Ustav im garantuje pravo da se politički opredeljuju dok Ustavni sud ne donese odluku o njihovom statusu. Nikoga nismo vrbovali, ljudi sami dolaze. Ali smo mi ovim potezom mi postigli još nešto, dokazali smo kako su ministri iz aktuelne vlasti bezobzirni i kakve su optužbe u trenutku sposobni da ištancuju, pa i to da mi politizujemo njihovu lošu reformu pravosuđa.
Ako toliko želite izbore, zašto ste propustili brojne šanse da razapnete Vladu? Kao da niste iskrena opozicija.
- Mi smo jedina opozicija. Ali, pristojna i racionalna. Glasamo protiv njih, osim tamo gde državni interes nalaže suprotno, kao što je Kosovo. Nismo srećni što je propala državna politika o Kosovu, ali da smo ih razvaljivali na tom pitanju, razapeli bismo državu i sebe. Kritikujemo Vuka Jeremića koji se dve godine lickao po televizijama najavljujući pobedu, ali to niko ne sme da prenese. Šta smo mi to još vlasti istolerisali?
Javno ste govorili o vezama vlasti i Šarića, pa ste se povukli.
- Imamo samo naznake o tim vezama i zato smo javno pitali sa skupštinske govornice, a ako budemo imali konkretne dokaze, daćemo ih u javnost. Ne možemo ozbiljne optužbe da iznosimo bez dokaza.
Kada ste bili jaka, drska, opozicija lako ste nalazili dokaze?

- Mislim da će toga i biti, da neće ostati tajna. Mi ne krijemo ništa. Nismo kao vlast koja ne sme da objavi ni najnovija istraživanja jer smo mi bar dva posto iza njih, a još socijalisti jedva prelaze cenzus.
I ta istraživanja ukazuju da je posle izbora izvesna koalicija SNS i DS?
- Od toga nema ništa, nije realno. Čak i da bude kao po tom istraživanju oni bi probali sa SPS, a mi sa Savezom vojvođanskih Mađara. Do koalicije SNS i DS jedino je moguće ako nas izbori tako nameste, pa da moramo da pravimo vlast. Ali, to bi bio dogovor samo na šest meseci, a onda na izbore, na konačni obračun mi ili oni. Isuviše smo veliki da bi neko od nas pristao da bude potrčko. Sukob DS i SNS je sukob tektonskih razmera! To je sukob pametnih i jakih koji se bore za svaki glas. Tako je veliki da teško možete i da ga osetite. Zato što se borimo za ono malo što nam treba do apsolutne vlasti. Isuviše smo mi veliki slonovi da bismo se udružili.
Ali se i te kako družite sa funkcionerima stranke sa kojom ste u tektonskom sukobu?
- Veoma retko. Postoji jedan čovek sa kojim sam u kontaktu iz DS, to je moj lični prijatelj. U DSS imam nekoliko, a u SPS nemam nijednog prijatelja. Sa radikalima, ništa! Njih je Ivica Dačić nagovorio i obećao im neke stvari da glasaju za Rezoluciju o Kosovu, iako je SRS govorio da neće da glasa „za".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Vučić: Moguća vlast SNS i DS

Izvor: S media, 16.Avg.2010, 00:11

Sukob nas i demokrata je tako veliki da teško možete da ga osetite, to je sukob pametnih koji se bore za svaku vlast. Samo ako se izbori nameste moguća je vlada SNS i DS, ali oni će sa socijalistima, a mi sa Mađarima...Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić tvrdi da je ta partija u sukobu „tektonskih...

Nastavak na S media...

Vučić: Moguća vlast SNS i DS!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2010

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić tvrdi da je ta partija u žestokom sukobu sa Demokratskom strankom, ali.. Uz ocenu da su prognoze da je posle izbora izvesna vlast DS i SNS "laži i besmislice", on ipak ostavlja mogućnost da se takva vlast formira, ali samo pod uslovom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Aleksandar Vučić: Koalicija SNS i DS nije isključena

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2010

BEOGRAD - Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić tvrdi da je ta partija u sukobu „tektonskih razmera" sa DS. Uz ocenu da su prognoze da je posle izbora izvesna vlast DS i SNS "laži i besmislice", zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ipak ostavlja mogućnost da se takva vlast formira, ali...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.