Akcija Obrenovićeva 0 - za pošteno pokradene izbore u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2024, 15:13

Akcija "Obrenovićeva 0" - za "pošteno pokradene izbore u Nišu"

Građanski i politički aktivisti predvođeni Milošem Boškovićem napravili su performans u epicentru Niša - improvizovani stan od 36 kvadrata u koji je stalo devedesetak ljudi. Uradili su to kako bi ukazali na prijavljivanje birača na fiktivnim adresama pred izbore i pozvali da kad se već, kako kažu, kradu izbori, da se to uradi "pošteno".
Zidovi od stiropora, daska za peglanje, ve-ce šolja, trpezarijski sto, frižider u kom je Aleksandar Vučić i veliki broj aktivista i opozicionih lidera - slika sa glavnog šetališta u Nišu. Problem birača sa fiktivnim adresama bio je tema performansa, a onda je njih 92 uspelo da stane u improvizovani stan nasred niške štrafte.
Glavni organizator performansa,...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.