Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata sa 92 birača - preformans niških građanskih i opozicionih aktivista

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Apr.2024, 18:28

"Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata sa 92 birača" - preformans niških građanskih i opozicionih aktivista

Danas su u Obrenovićevoj ulici, centralnoj pešačkoj zoni, građanski i politički aktivisti opozicionih stranaka u Nišu organizovali neobičan performans. Kreirali su improvizovani stan od 36 kvadrata nasred ulice, u kojem je stalo čak devedesetak ljudi.
Ova akcija po njima, ima za cilj da skrene pažnju na problem prijavljivanja birača na fiktivnim adresama pred izbore, te da se pozove na fer i poštene izborne procese.
U okviru performansa, aktivisti su postavili zidove od stiropora, dasku za peglanje, ve-ce šolju, trpezarijski sto, frižider, simbolično stvarajući ambijent jednog stana. Na taj način su kako navode, želeli da vizuelno prikažu problem fiktivnih adresa prijavljenih birača, koji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.