Agencije i mediji u regionu o skupu u Beogradu

Izvor: RTS, 20.Apr.2019, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencije i mediji u regionu o skupu u Beogradu

Svetske agencije i mediji u regionu izvestili su o skupu u centru Beograda, organizovanom u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uz ocenu da je tim skupom odgovorio na proteste opozicije pozivom na dijalog i poručio da političke sporove treba rešavati na izborima.
Agencija Rojters miting podrške predsedniku Vučiću ocenjuje kao odgovor na višemesečne proteste opozicije pozivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na dijalog.

Sličnu ocenu daju i italijanska agencija Ansa i američka agencija AP, koja ističe da se predsednik u svom govoru uzdržao od napada na svoje protivnike, insistirajući da bi političke sporove trebalo rešavati putem izbora.
Interesovanje za skup u Beogradu i od medija iz regiona. Makendonski Portal A1 javio je da je ispred Narodne skuštine bilo oko 170.000 građana, napominjući da su pripreme za skup trajale od jutra i da su prisutni i građani iz cele Srbije i Republike Srpske.
Hrvatski T portal ocenio je da je ovaj skup, predsednik Vučić organizovao kao odgovor na protest dela srpske opozicije okupljene oko SzS, koji je održan prošle subote na istom mestu, i da je smisao današnjeg skupa bio da Vučić pokaže svoju snagu političkim protivnicima.
Sarajevski portal Avaz, u prvom izveštaju naveo je da je premijerka Ana Brnabić poručila da Srbija nije podeljena zemlja, a Al Džazira je akcenat stavila na učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI MEDIJI O VELIČANSTVENOM SKUPU U BEOGRADU: Ogromnim brojem ljudi Vučić ODGOVORIO političkim protivnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2019

Rojters je preneo da je Vučić u dugom govoru pozvao na dijalog sa opozicijom, i poručio da, međutim, "bilo kakve ultimatume, međutim, neće prihvatiti". ..Svetske agencije opširno su izvestile o sinoćnjem skupu u centru Beograda, organizovanom u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Mediji u regionu i svetu o skupu Aleksandra Vučića u Beogradu

Izvor: Blic, 20.Apr.2019

Mediji u regionu izvestili su sinoć o "velikom skupu" podrške Srbije Aleksandru Vučiću u Beogradu, ocenjujući, u prvim izveštajima, da je srpski predsednik tim mitingom odgovorio na proteste opozicije i pokazao joj koliko je jak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.