Abazović sa Varheljijem: Nova vlada će biti proevropska

Izvor: B92, 12.Mar.2022, 01:02

Abazović sa Varheljijem: "Nova vlada će biti proevropska"

Podgorica -- Crnoj Gori je potrebna Vlada koja je stoprocentno proevropska i koja će imati tri glavna pravca delovanja.

To bi značilo deblokadu pravosuđa, ekonomsku stabilnost i izbornu reformu, a to je rekao potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na zvaničnom sastanku sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Varhelji je kazao da Briselu treba stabilna Vlada, navode iz Kabineta Abazovića, koja će imati kapacitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sprovede sve neophodne reforme u procesu evropskih integracija, preneo je podgorički portal CDM. Prema tim navodima Abazović je rekao da će nova Vlada biti posvećena snažnim reformama u oblasti vladavine prava, kako bi što pre odblokirala proces i pridružila se EU kao punopravna članica.

Pored političke situacije u Crnoj Gori Abazović i Varhelji su razmenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.