Abazović: Nema povratka DPS-a, izbori su najčistija opcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021, 17:35

Abazović: Nema povratka DPS-a, izbori su najčistija opcija

Nema straha od povratka na vlast Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je danas lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, odgovarajući na pitanje novinara u Podgorici da li može da garantuje da niko iz GP URA neće glasati za inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Kako prenosi RTCG, on je dodao i da ne bi izbore isključio kao opciju. "Mi se izbora ne plašimo. Ta opcija je toliko čista da ne postoji čistija", rekao je Abazović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je kazao da je obaveza svih političkih aktera da nađu opciju kako da odblokiraju sistem.

Na pitanje kako će GP URA glasati kada na dnevni red u Skupštini dođe inicijativa opozicije za izglasavanje nepoverenja Vladi, Abazović je rekao: "Čekamo 10. decembar jer DF (Demokratski front) treba nešto da saopšti. Nemam neka spektakularna očekivanja".

On je podsetio da je URA od početka podržavala ovu Vladu i da će nastaviti da podržava sve njene akte, i istakao niko iz te stranke nije ulazio u razgovore o rekonstrukciji vlade niti u tajne dogovore.

"Uopšte me ne tangira šta o svemu misli DF. Apsolutno me ne interesuje. Zato što je DF 20 puta najavio obaranje Vlade, zato što je DF jedina politička opcija koja je ucenjivala ovu Vladu", dodao je Abazović.

Upitan da li je za razgovor sa DF, Abazović je rekao da će videti šta će ta partija uraditi 10. decembra.

"Šta će DF da uradi 10. videćemo. Ako im se ide na vanredne izbore, ja to ne bih isključio kao opciju, meni je to čista opcija. Ako ne možemo da se dogovorimo, vratimo mandat građanima, nije to nešto što treba isključiti. Mi se izbora ne plašimo", kazao je Abazović.

Ranije danas su iz GP URA poručili da nema razloga da glasaju za nepoverenje Vladi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DRITAN ODUSTAO OD KOALICIJE SA MILOM, ALI NASTAVLJA SA UCENAMA: Novi zahtev Abazovića, ovoga puta želi kompenzaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021

- Nema straha od povratka DPS  na vlast, građani mogu da budu relaksirani, DPS se vratiti neće - saopštio je danas predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović...Stavljajući po ko zna koji put do znanja demokratskoj javnosti da od volje njegovog pokreta zavisi opstanak sadašnje većine,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.