AP: Izbeglice na srpsko-madjarskoj granici postale predmet izborne kampanje

Izvor: Beta, 23.Jan.2022, 10:59

AP: Izbeglice na srpsko-madjarskoj granici postale predmet izborne kampanje

Izbeglice koje iz Srbije pokušavaju da udju u Madjarsku i preko nje dodju do bogatijih zapadnih zemalja postale su predmet izborne kampanje premijera Madjarske Vikora Orbana koji koristi sporne prakse vraćanja izbeglica nazad u Srbiju.Premijer Viktor Orban, za koga ankete pokazuju da će se u aprilu suočiti sa najtesnijim izborima u poslednjih desetak godina, gradi kampanju na strogoj antiimigrantskoj politici i želi da iskoristi migranate nagomilane na granici sa srpske strane za mobilizaciju svog konzervativnog biračkog tela, piše AP."Samo ove godine zaustavili smo i pritvorili više od 100.000 ljudi. Da tamo nije stajala madjarska ograda, više od 100.000 ilegalnih migranata bi sada bilo prvo u Austriji, pa u Nemačkoj", rekao je Orban ranije.Novinar agencije AP razovarao je sa izbeglicama koje su bezuspešno pokušale da predju žičanu ogradu na granici Madjarske i Srbije i krenu put Evrope. Granica je takodje pokrivena i specijalizovnim kamerama i senzorima. Madjarski graničari takodje skloni su takozvanim "pušbekovima", odnosno bespravnom prisilnom vraćanju u Srbiju."Idem u Austriju, idem u Nemačku, idem u Holandiju, ne ostajem u Madjarskoj. Šta je problem", rekao je novinaru Muhtar Ahmad (26) iz Alepa u Siriji koji sa grupom od 35 izbeglica boravi u napuštenom objektu u blizini srpskog sela Majdan.Jedan od najvećih ...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

AP: Izbeglice na srpsko-mađarskoj granici predmet Orbanove izborne kampanje

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2022

Izbeglice koje iz Srbije pokušavaju da uđu u Mađarsku i preko nje dođu do bogatijih zapadnih zemalja postale su predmet izborne kampanje premijera Mađarske Vikora Orbana.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.