AMERIČKI ČOVEK IZ NAFTALINA: Gorbačov komentarisao izbore u Americi u duhu sovjetske ere

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2020, 18:05

AMERIČKI ČOVEK IZ NAFTALINA: Gorbačov komentarisao izbore u Americi u duhu sovjetske ere

Nekadašnji predsednik SSSR-a dao je izjavu o pobedi Džo Bajdena na ovogodišnjim izborima za predsednika SAD

Mihail Gorbačov, poslednji predsednik Sovjetskog Saveza izjavio je da se nada da će Džozef Bajden shvatiti važnost obnavljanja poverenja između Rusije i SAD, a rusko rukovodstvo kao i da je Rusija spremna na ozbiljan dijalog.

- Potrebno je obnoviti poverenje između naših zemalja. I nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da će izabrani predsednik shvatiti važnost toga. Mislim da je rusko rukovodstvo spremno na ozbiljan dijalog - rekao je Gorbačov.

Prema njegovoj oceni, u vreme kada je Bajden bio potpredsednik, u okviru američko-ruskih odnosa bilo je izvesnih pomaka, ali sada je situacija drugačija.

- Sećam se susreta sa Bajdenom u martu 2009. godine. Tada su on i predsednik Obama tek stupili na dužnost. Moj razgovor sa njima bio je ozbiljan i sveobuhvatan. Pre svega razmotrili smo, naravno, rusko-američke odnose. Potom se razgovoru pridružio i Obama. Treba reći da je tada bilo određenih pomaka, konkretno mislim na Sporazum START 3. Sada je drugačija situacija - izjavio je nekadašnji lider SSSR.

Komentarišući verovatnu pobedu Bajdena, on je rekao da će uloga SAD u svetu ostati velika i važna i da se to neće promeniti.

- Uloga Amerike u svetskim pitanjima i dalje ostaje velika i važna. To se ne menja. I zato su širom sveta pomno pratili predizbornu kampanju u Americi. Amerikanci su izabrali Džozefa Bajdena - zaključio je Gorbačov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.