AMERIČKA POŠTA UPOZORAVA: Izbori u novembru će biti rizični, neki glasovi se možda NEĆE PREBROJATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 09:45

AMERIČKA POŠTA UPOZORAVA: Izbori u novembru će biti rizični, neki glasovi se možda NEĆE PREBROJATI

Američka pošta upozorila je savezne države da bi trebalo da obezbede više vremena za prebrojavanje tih glasova za presedničke izbore u SAD.

Najmanje četiri savezne države, Mičigen, Pensilvanija, Kalifornija i Vašington, dobile su upozorenje američke pošte da postoji "značajan rizik" da birači neće imati dovoljno vremena da ispune svoje listiće i vrate ih na vreme po sadašnjim državnim propisima, koji im omogućuju da zatraže listiće svega nekoliko dana pre izbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

Postoji mogućnost da bi značajan broj dopisnih glasova na izborima 3. novembra mogao ostati neprebrojan ako stignu prekasno, navodi se u pismima upozorenja.

- Državni i lokalni izborni zvaničnici moraju da uzmu u obzir naše operativne standarde i preporučene vremenske rokove - rekla je portparolka Američke pošte Marta Džohnson, ne precizirajući koliko je država dobilo pisma upozorenja.

Predsednik Donald Tramp protivi se novčanom pomaganju pošte ili dopisnog glasanja u sklopu paketa pomoći privredi zbog korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Američka pošta poslala pismo upozorenja tri države

Izvor: B92, 15.Avg.2020

Američka pošta upozorila je, uoči predsedničkih izbora u novembru, pojedine savezne države da joj je potrebno više vremena...Uoči predsedničkih izbora u novembru na kojima bi čak do polovine američkih birača moglo da glasa putem pošte zbog pandemije koronavirusa, Američka pošta upozorila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.