2000 glasova dijeli SPP od 4. narodnog poslanika

Izvor: SandzakPress.net, 06.Apr.2022, 16:39

2000 glasova dijeli SPP od 4. narodnog poslanika

Prema podacima Republičke izborne komisije na 98.9% prebrojanih glasova lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić” osvojila je 35.625 glasova, što čini 0.95% od ukupnog broja glasova. Time je SPP uvećala rezultat za skoro 4.000 glasova više nego na parlamentarnim izborima održanim prije dvije godine, iako je u Prijepolju rezultat pao za cijelih 1.000 glasova. Još uvijek nisu unijeti svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << glasovi iz inostranstva, kao i neki dijelovi centralne i južne Srbije. Očekuje se i ponavljanje izbora na nekim izbornim mjestima, gdje se glasači i simpatizeri SPP-a nadaju četvrtom narodnom poslaniku. Razlika između ovih i prošlih izbora je izlaznosti koja je sada veća, kao i u broju stranaka koje su prešle cenzus, jer je prag sa 5% spušten na 3%. Da su se ponovile okolnosti od prošlih izbora, SPP bi imala šansu i za 5 narodnih poslanika. Sigurno mjesto u Skupštini Srbije imaju Usame Zukorlić, prof. Jahja Fehratović i Zaim Redžepović, dok je 4. na listi prof. Misala Pramenković. The post 2000 glasova dijeli SPP od 4. narodnog poslanika appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Albanci bez poslanika u Skupštini Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Apr.2022, 12:47

Zbog slabog odziva birača nijedna od dve izborne liste albanske manjine sa juga Srbije nije prešla cenzus, pa u novom sazivu parlamenta Albanci neće imati svoje predstavnike. Prema podacima Republičke izborne komisije "Koalicija Albanaca doline", čiji je nosilac bio predsednik Partije za demokratsko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.