Zbrinućemo  sve izbeglice

Izvor: Glas javnosti, 22.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbrinućemo sve izbeglice

BEOGRAD - Proslavljeni košarkaš Vlade Divac, savetnik potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića za sport, humanitarna pitanja i dijasporu, izjavio je da su njegovi prioriteti na toj funkciji rešavanje stambenih pitanja raseljenih i izbeglih, unapređenje razvoja sporta, povratak poverenja dijaspore u maticu i stvaranje ambijenta za veća ulaganja iz dijaspore.

- Potpredsednik Vlade Ivica Dačić me je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pozvao, predstavio svoje ideje koje sam prepoznao kao pozitivne i uključio sam se u te projekte. Ukoliko želimo da pomerimo neke stvari nabolje, ljudi bi trebalo da se prihvate nekog posla i odgovornosti - rekao je Divac u intervjuu Fonetu.

Podsećajući da se godinama bavi humanitarnim radom, pre svega na projektu zbrinjavanja izbeglih i raseljenih koji žive u kolektivnim centrima, Divac je naglasio da je i državni interes rešavanje tog problema i zatvaranje izbegličkih kampova.

VRATIO SAM SE ZBOG DECE

Divac je istakao da se u Srbiju najviše vratio zbog dece, koja su celo detinjstvo provela u inostranstvu.

- Želeo sam da provedu jedan deo života u svoj zemlji i osete srpski mentalitet. Mislim da smo supruga Snežana i ja doneli pravu odluku da se vratimo u našu zemlju.

- Ovo je naša zemlja, ovo je naš narod i da bismo krenuli napred trebalo bi svi da se uključimo i radimo zajedničke stvari - rekao je Divac.

On je istakao da je prezadovoljan dosadašnjim tokom akcije „Možeš i ti“, koju je pokrenula Humanitarna organizacija Divac, čiji je cilj kupovina kuća za porodice koje i dalje žive u izbegličkim kampovima.

- Od prošlog septembra smo skupili više od milion evra, otkupili 100 domaćinstava i zbrinuli 350 ljudi. Nastavljamo i dalje sa tim projektom - precizirao je Divac.

Divac je rekao da je nezahvalno proceniti kada će sve porodice biti zbrinute, ali bi to moglo da se dogodi za dve godine, jer je potrebno sakupiti između šest i sedam miliona evra.

On je ocenio da u Srbiji postoji zdrava atmosfera za ulaganje privrednika iz dijaspore, jer je jedan od prioriteta Vlade Srbije borba protiv korupcije.

- To će biti najbolji signal za dijasporu da se uključi u investicije - rekao je Divac.

Upitan kako je odlučio da prihvati funkciju savetnika, s obzirom na to da je kritikovao Miloševićev režim tokom devedesetih godina, Divac je odgovorio da je Dačićev prijatelj još od 2000. godine, kada je lider SPS bio predsednik KK Partizan.

Vreme je da „povučemo liniju“ da bismo krenuli napred - objasnio je Divac i poručio da je najgora stvar prebacivanje krivice i odgovornosti sa jednih na druge

Bogami lepo od Divca, ali je zasigurno i on OSAMUCEN kao i ovi danasnji RESTLOVI KOMUNIZMA na vlasti , sa VLASCU i nije daleko da je i njemu VLAST=SLAST?

No , bilo kako bilo odkuda sada u SUPU i bavljenje ovim ne SUPOVSKIM poslovima, a narocito POVEZIVANJE SA DIJASPOROM?

Da ne misli VLADE da nije procitan od vecine dijasporaca , da i on nije nista drtugo nego li je bila Gospodja Melentijevic u vrema Aleksandra Rankovica , kao i kasnije u vreme Slobodana Milosevica? sto drugim recima znaci i da je celo vreme dok je sticao simpatizere bio opredeljen UDBVASKI , a sto je sada definitivno i iskazao pajtajuci se sa DACICEM?

Dakle blage veze nema ono sto on prica da ovim gestom samo zeli da pomogne Srbiju a narocito izbegla i raseljena lica? To je mogao kroz vec postojece organizacije , a ne da se ucljanjuje u UDBU savremene Serbije?

laky

Kao sportisti klanjam ti se do zemlje i zahvaljujem na svemu sto si ucinio za nasu zemlju ali kao politicara nabijem te na k... jer znam da si u politiku otisao jer si uvidio a bez moci neces moci da zaradis pare.Jos vecu gresku si napravio kad si pristao da radis za Dacica kojeg danas u srbiji svaki posten cocek naziva izdajicom jer je izdao Milosevica i birace i omogucio najvecem srpskom izdajniku da dodje na vlast. Biti u takovoj vladi je sramno. Dragi moj Divac razmisli malo mozda jos nije kasno.Od ikone do izdajnika i neje neki veliki put.

Dragi Gospodine Divac:

Ja sam izbleglica od 1993.

Vec sam vam pisao 5 puta ovde u Americi da mi dugujete $17,000,000.00 na racunu kupovine firme ciji sam ja vlasnik, naime "voda voda" koju sam zajedno sa Vojinom Djordjevicem razvio. Vi nikad niste ni hteli da primite moje pismo jer ste prostak iz sume koji ne cita.

Znaci, sad vas traze moji agenti i serifi da vam uruce tuzbu.

Znam gde zivite, pa cu je dati vasoj zeni - isto kao i vama, samo da tuzba udje!

Vidimo se, zemljace, na sudu> znaci prvo pomozi sebi, pa plati adkovakte i doktore, a narodu sta preostane...dobra tekma na tezi

Zbog istih sam otisao iz zemlje kako bi radio ono sto najbolje znam(nije kosarka)

drago mi je sto zelis da ih zbrines..vodi ih kuci..u Ameriku-Cacak

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.