Zajednički problemi regiona vezani za kriminal

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički problemi regiona vezani za kriminal

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom potpisivanja memoranduma o saradnji policija regiona u Sofiji, da se policijska saradnja u jugoistočnoj Evropi odvija na nekoliko nivoa i da postoji nepodeljeno mišljenje da su problemi vezani za kriminal zajednički jer se radi o zemljama u istom podneblju i sa sličnom istorijom.

Ministri policije zemalja potpisnica Konvencije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, medju kojima i ministar Dačić, potpisali su danas u Sofiji Memorandum o budućim zajedničkim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ministar Dačić je izjavio da sada sledi donošenje niza protokola i memoranduma da bi se ovaj dokument sproveo u delo.

"Policijska saradnja se odvija na nekoliko nivoa, od operativne saradnje kriminalističkih policija, do saradnje u oblasti obazovanja, prikrivenih islednika, zajedničkih istražnih timova i kontrole isporuka narkotika", precizirao je Dačić.

"Postoji nepodeljeno mišljenje da su nam problemi vezani za kriminal zajednički, jer se radi o zemljama pod istim podnebljem i sa sličnim istorijama i tradicijama", rekao je ministar, kako je navedeno u saopštenju.

Memorandum o razumevanju, pored Dačića, potpisali su i ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Albanije, Makedonije, Moldavije, Makedonije, Bosne i Hercegovne, Bugarske i Rumunije.

Potpisivanjem memoranduma završen je skup ministara unutrašnjih poslova u Sofiji. Na marginama ovog sastanka, Dačić je imao više bilateralnih susreta, a juče je s bugarskim kolegom potpisao sporazum o policijskoj saradnji Srbije i Bugarske.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.