Zajednička vežba policije Srbije i Rusije

Izvor: S media, 09.Sep.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička vežba policije Srbije i Rusije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas zajedničkoj pokaznoj vežbi Sektora za vanredne situacije, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije (EMERSOM), saopšteno S media portalu.

"Koncept Centra za vanredne situacije u Nišu je da postane regionalni centar sa kapacitetima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za pružanje pomoći državama regiona Jugoistočne Evrope, ali i državama Evropske unije.

Pored toga, centar će se baviti obukom pripadnika vatrogasnih i spasilačkih jedinica.

Upravo se tokom boravka ruskih timova u Nišu sprovodi nastava za avijacijske timove Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, koji rade na izradi zajedničkih akcija za ispunjenje zadataka pri gašenju požara na otvorenom" , rekao je Dačić.

Akcija gašenja šumskog požara je izvedena na obali Oblačinskog jezera (25 km od Niša prema Prokuplju).
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.