Zablude o smenama

Izvor: RTS, 14.Dec.2010, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zablude o smenama

Predsednik Srbije negirao navode medija da će novi premijer biti Ivica Dačić i da će biti smenjen ministar Vuk Jeremić. Razgovori o rekonstrukciji vlade počinju posle Nove godine, kaže Tadić.

Predsednik Boris Tadić kaže da u vladajućoj koaliciji uopšte nije bilo razgovora o postavljanju Ivice Dačića na mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijera i smenjivanju šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića.

"To uopšte nije postojalo u realnosti. Nekada mediji iskreiraju jednu realnost koja je nepostojeća, onda građani pomisle da je tako, a kada se to ne ostvari onda su krivi oni koji su bili zaduženi za realizaciju", rekao je Tadić.

Boris Tadić je apelovao na medije da ne dovode građane u zabludu i poručio da će razgovori o rekonstrukciji Vlade, kako je i ranije najavio, početi posle Nove godine.

I premijer Cvetković kaže da nisu tačni medijski natpisi o njegovoj navodnoj smeni i smeni ministra Jeremića.

"Takvih razgovora apsolutno nije bilo. To potvrđuje i izjava predsednika Borisa Tadića. Rekonstrukcija Vlade je moguća, ali će se o njoj razgovarati tek u januaru", rekao je Cvetković novinarima u Banjaluci.

Predsednik Boris Tadić je rekao da će se videti da li postoje kapaciteti za rekonstrukciju ili ne.

"To može da se desi samo ako postoje realni osnovi, imajući u vidu političke odnose unutar vladajuće koalicije", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, lider SPS-a i ministar unutrašnjih poslova Dačić je poslednjih dana "ni kriv ni dužan" pod pritiskom javnosti, budući da se o mogućnosti da on obavlja premijersku funkciju nije razgovaralo od trenutka kada je vlada formirana.

Kada je reč o predlogu Srpske napredne stranke o promeni Ustava kako bi se smanjio broj poslanika, Tadić kaže da je o tome bilo govora i ranije, a inicijativu SNS-a ocenjuje kao veštačku.

Tadić je podsetio da je i sam u proteklih godinu dana govorio o neophodnosti racionalizacije državne administracije.

"Ako imamo saglasnost o promeni Ustava, a potrebna je dvotrećinska većina u Skupštini Srbije, to bi bilo izvanredno", rekao je Tadić, dodajući da je za maksimalno racionalizovanje države i unapređenje političkog sistema potrebno imati i izborni zakon koji ide u tom pravcu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cvetković o smenama u Vladi

Izvor: B92, 14.Dec.2010

Banjaluka -- Premijer Mirko Cvetković izjavio je u Banjaluci da nisu osnovani medijski napisi o njegovoj smeni i smeni šefa diplomatije Vuka Jeremića... On je kazao da je rekonstrukcija Vlade moguća, ali da će se o njoj razgovarati tek u januaru..."Takvih razgovora apsolutno nije bilo. Rekonstrukcija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.