Za 3 događaja policajcima milion evra

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 3 događaja policajcima milion evra

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je oko 100 miliona dinara (blizu milion evra) koštalo angažovanje policije za obezbeđenje Parade ponosa, večitog derbija i posete američkog državnog sekretara Hilari Klinton, ne računajući nagradne povišice plate policajcima i štetu na vozilima i opremi.

Paradu ponosa u Beogradu je obezbeđivalo 5.600 policajaca, posetu Hilari Klinton 4.000, a fudbalski derbi Crvena zvezda - Partizan 4.306 policajaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Dačić novinarima.

Dačić je izjavio da je obezbeđenje derbija koštalo policiju oko 50 miliona dinara.

Izuzetno sam zadovoljan da je derbi odigran, rekao je Dačić, uz konstataciju da je nekoliko dana uoči te utakmice sva odgovornost bila prebačena na policiju.

"Svi su dolazili ovde po mišljenje, da se vidi da li može da se igra. Stisli smo petlju i odlučili da se utakmica odigra, želeći da klubove i fudbalsku organizaciju nateramo da sa nama budu organizatori i aktivni učesnici", izjavio je Dačić.

On je konstantovao da se pokazalo da je moguće postići dogovor Fudbalskog saveza, navijača i policije.

Dačić je ocenio da nije rešenje da se utakmice u Srbiji održavaju pod tolikim nadzorom policije, već u jasnim pravilima igre, donošenju zakona i njihovom sprovođenju.

Svaka drugačija odluka u slučaju derbija bila bi prihvatanje kapitulacije pred problemom, rekao je Dačić.

On je izjavio da se problem huliganstva ne rešava policijom, već da bi cilj trebalo da bude sklanjanje ograde sa fudbalskih stadiona i usvajanje zakona, "pa svako neka proceni da li se isplati da provede nekoliko godina u zatvoru".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.