Vučić i Dačić: dim bez vatre

Izvor: Politika, 10.Avg.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dačić: dim bez vatre

U sredu je Aleksandar Vučić, potpredsednik vlade, izjavio da će na sednici vlade tražiti odgovornost za ljude iz državnih organa koji su pomagali u bekstvu bivšem predsedniku Izvršnog odbora „Agrobanke” Dušanu Antoniću. „Antonić je sebi i onima koji su mu pomagali učinio medveđu uslugu, ako je mislio da je moguće skrivati se od istražnih organa. Naši organi su u svakom trenutku znali njegovo kretanje i lokaciju na kojoj se nalazi”, rekao je Vučić.

U četvrtak je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivica Dačić, premijer, rekao da između njega i prvog potpredsednika vlade Vučića ne postoje trzavice, očigledno izazvan Vučićevom izjavom, odnosno pitanjem novinara koji su shvatili da Vučić u izjavi cilja na premijera. Dačić je novinarima u Guči rekao da će njih dvojica još više sarađivati, jer je Vučić izrazio opredeljenje da borba protiv kriminala i korupcije bude beskompromisna.

U predizbornoj kampanji Vučić je tvrdio da neće sarađivati sa Dačićem i SPS-om, rekavši da njegova stranka može da sarađuje, ali da on neće. Na početku kampanje Vučić je tužiocu za organizovani kriminal podneo dokaze da je neko dojavio Luki Bojoviću da beži jer mu se sprema hapšenje, a mediji su spekulisali da se to odnosi na Dačića koji je i tada bio ministar policije. Bilo je još jakih međusobnih optužbi u kampanji.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 11. avgusta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

I. Anojčić

objavljeno: 11.08.2012
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.