Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Izvor: Studio B, 19.Sep.2013, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Stevan Bjelić smenjen je sa mesta načelnika beogradske policije, pošto je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao predlog za smenu.

Za novog načelnika postavljen Veselin Milić, dosadašnji pomoćnik direktora policije. 

Povodom smene Bjelića, premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je da, ako postoje navodi o bilo kakvim zloupotrebama ovlašćenja ili krivičnim delima, time treba da se bave institucije.

Dačić je naglasio da je pozicija jasna i da policija mora da funkcioniše kao sistem, to jest da država ne može da dozvoli da ostane bez sistema u kome se zna hijerarhija i način na koji funkcioniše.

"Policija mora nastaviti da radi u interesu države, da nastavi svoj posao na očuvanju reda i mira, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbe protiv terorizma i na svemu što predstavlja njeno zaduženje i njen posao", rekao je Dačić.

Smenu Bjelića je tražio direktor policije Milorad Veljović zbog, kako je naveo, neprofesionalnosti, nepotizma i ličnih sukoba koji su blokirali rad Policijske uprave za grad Beograd. Očekuje se da uskoro bude postavljen novi načelnik beogradske policije.

Među razlozima za smenu Bjelića su, kako su preneli mediji, i povećanje broja krivičnih dela u Beogradu, nepotizam, sumnjiv načina sticanja imovine.

Mediji su letos pisali da su razlozi za priče o smeni žalbe pojedinaca iz MUP-a zbog nepotizma, navodnih incidenata i sumnjivih radnji Bjelićevog sina Nenada, zamenika komandira policijske ispostave u Interventnoj jedinici beogradske policije, kao i zbog činjenice da je Bjelićeva supruga visoki službenik u Upravi za strance.

Naznake da bi mogao biti smenjen prvi čovek beogradske policije pojavile su se početkom avgusta, kada je promenjeno devet načelnika u Upravi kriminalističke policije MUP i Policijske uprave za Beograd.

Sredinom septembra Stevan Bjelić je izjavio da bi direktor policije Milorad Veljović "trebalo da odgovara zbog paljenja američke ambasade 2008".

Državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić najavio je počekom avgusta proveru rada načelnika svih policijskih uprava u Srbiji, među kojima i načelnika Policijske uprave Beograd - Stevana Bjelića.

Bjelić je postavljen na mesto načelnika beogradske policije 2007. godine, na predlog direktora policije Milorada Veljovića. Rođen je u Novoj Varoši, diplomirao na odseku za maloletničku delinkvenciju Defektološkog fakulteta u Beogradu.

U SUP-u Beograd počeo je da radi 1983, u Policijskoj brigadi, a 1990. godine je prešao u dežurnu službu SUP-a. Od 1999. do 2005. godine radio je u Odeljenju unutrašnjih poslova Zvezdara na poslovima od pomoćnika komandira do načelnika, a od 2005. bio je kao načelnik OUP-a Savski venac.

 

 I Novi Sad dobio načelnika policije

 

Ministar unitrašnjih poslova potvrdio je da je i u Novom Sadu imenovao načelnika i njegovog zamenika.

Za načelnika Policijske uprave u Novom Sadu imenovan je Stevan Krstić, dosadašnji vršilac dužnosti načelnika, a za Krstićevog zamenika Nikola Brkić, dosadašnji pomoćnik na poslovima kriminala.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić smenio šefa BG policije

Izvor: B92, 19.Sep.2013

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smenio je danas načelnika Policijske uprave za grad Beograd generala Stevana Bjelića, potvrđeno Tanjugu u MUP-u...Smenu Bjelića predložio je direktor policije Milorad Veljović, zbog kako je naveo, neprofesionalnosti, nepotizma i ližnih sukoba,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.