Veoma važno zadržati mir i političku stabilnost u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 21.Avg.2010, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma važno zadržati mir i političku stabilnost u Srbiji

TRGOVIŠTE - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je veoma važno zadržati mir i političku stabilnost u Srbiji, da su za to nužni razgovor i dijalog, i da to važi i za Novi Pazar, u kojem je poslednjih dana bilo incidenata.

"Incidenti koji su se dešavali u proteklim danima sigurno su dobili svoj policijski i dobiće tek pravosudni završetak. Ali, ovde nije reč samo o tome, nego o tome da se ne narušava jedna klima međusobnog poverenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rekao je Dačić novinarima u Trgovištu.

Prema njegovim rečima, nema razloga da se građani dele po nacionalnoj pripadnosti i ne treba ponovo udarati u neke ratne i preteće bubnjeve nego je vreme da se sviraju neke druge pesme.

"Za to je neophodno mnogo više tolerancije i međusobnog dijaloga, ne samo između Srba i pripadnika drugih nacionalnih zajednica, nego i unutar samih nacionalnih zajednica jer u ovom slučaju problem jeste i u različitim podelama i sukobima u okviru bošnjačke manjine", rekao je Dačić.

U Novom Pazaru grupa mladića je pre nedelju dana bacila kamen i razbila staklo autobusa "Niš ekspresa" koji je iz Igala išao za Niš.

Počinioci su privedeni.

Pre dva dana trojica mladića su zapalila državnu zastavu Srbije na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović". Sva trojica su privedena.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.