Uhapšeno osam osoba zbog nelegalnog softvera za oružje

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno osam osoba zbog nelegalnog softvera za oružje

BEOGRAD - Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su napravili nelegalan softver za kontrolu minobacačke vatre, sa namerom da ga prodaju u Južnom Sudanu, izjavio je Tanjugu ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je sinoć izjavio da su uhapšeni Ðorđe Tešić (1954), Miodrag Ðuričin (1951), Momir Gaćeša (1946), Milan Gajić (1942), Duško Kujundžić (1950), Ðuro Kresović (1959), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Franc Kunšič (1946) i Miroslav Naglič (1960).

Osumnjičeni su nelegalni softver nameravali da prodaju u Južnom Sudanu, koji je pod sankcijama Ujedinjenih nacija o zabrani trgovine oružjem.

Akcija je izvedena na osnovu informacija Bezbednosno-informativne agencija (BIA) i to je još jedan dokaz veoma dobre saradnje i koordinacije između MUP-a, BIA i drugih državnih organa koji rade na sprovođenju zakona, istakao je Dačić.

Akciju hapšenja sprovela je Uprava kriminalističke policije policijskih uprava iz Beograda, Pančeva i Zrenjanina, naveo je ministar.

Povezane vesti: Osam osoba uhapšeno zbog nelegalnog vojnog softvera Dačić: Sin vojnog atašea Angole pušten zbog imuniteta Dačić: Zakazali organizatori Bir festa Uhapšeno šest makroa i 13 Srpkinja na Kosovu Uhapšeni pljačkaši zlatara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.