Uhapšeno 5 dilera, ima i maloletnih

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 5 dilera, ima i maloletnih

Beograd -- Policija uhapsila petočlanu kriminalnu grupu, koja se sumnjiči da se na teritoriji naselja Višnjička banja i Karaburma bavila prodajom narkotika i oružja.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su Petar Janković (23), Dragan Stanković (36), Miloš Mašić (23) i dve maloletne osobe", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ministar policije Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, postoji sumnja da je kriminalnu grupu organizovao Petar Janković, a da su za uličnu prodaju bili zaduženi Miloš Mašić i maloletnici.

"Nakon što bi od osumnjičenog Dragana Stankovića kupili novu količinu heroina, osumnjičeni su je odnosili u stanove, gde su je premeravali i pakovali u manje paketiće od jednog grama za uličnu prodaju", precizirao je Dačić.

Ministar policije je dodao da su osumnjičeni Janković, Mašić i dvojica maloletnika uhapšeni nakon primopredaje sto grama heroina, koju su, po prethodnom dogovoru, kupili od Stankovića.

Prilikom hapšenja, rekao je Dačić, kod osumnjičenog Stankovića pronađeno je oko tri kilograma heroina, 13 grama kokaina, dva pištolja, dve elektronske vagice za precizno merenje, smese paracetamola, kao i ostali predmeti namenjeni za mešanje heroina.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni Petar Janković, Dragan Stanković i Miloš Mašić privedeni su kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, koji im je odredio pritvor do 30 dana.

Dačić je dodao da su maloletnici u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedeni sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Trojici punoletnih dilera sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana, dok su maloletnici predati sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.