Uhapšeni Janjušević i Miljković

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Janjušević i Miljković

Direktor preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" Pavle Miljković i specijalni savetnik u tom preduzeću Zoran Janjušević uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Pripadnici policije uhapsili su jutros Pavla Miljkovića (50), direktora preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" i Zorana Janjuševića (49), specijalnog savetnika u tom preduzeću, zbog sumnje da su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivično delo zloupotrebe službenog položaja, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je Tanjugu da su akciju hapšenja izveli pripadnici MUP-a Srbije i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Miljković se sumnjiči da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja na teret tog preduzeća za radove koji su izvršeni na kući u Tolstojevoj ulici 7, čiji je Janjušević vlasnik.

Time je pomenutom preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Zoran Janjušević je 2002. godine bio stečajni upravnik u Brodgradilištu "Beograd", a svojevremeno je bio i savetnik premijera Zorana Đinđića.

Viši sud u Beogradu je, zbog nedostatka dokaza, u decembru 2010. godine obustavio istragu protiv Janjuševića, osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj u vezi s privatizacijom fabrike cementa "Novi Popovac" kod Paraćina.

Istraga je bila pokrenuta i protiv Nemanje Kolesara, Darka Križana i Miroljuba Jakovljevića.

Kolesar, bivši šef kabineta premijera Đinđića, u vreme raspisivanja tendera za prodaju cementare bio je predsednik Upravnog odbora, a Križan direktor. Jakovljević je bio direktor firme "MCS grup" koji je, prema navodima prijave, posredovao u dogovorima u vezi sa privatizacijom cementare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miljković i Janjušević uhapšeni zbog zloupotrebe položaja

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2012

BEOGRAD - Direktor preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" Pavle Miljković /50/ i specijalni savjetnik u tom preduzeću Zoran Janjušević /49/, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja nanijeli tom preduzeću štetu od 800.000 evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uhapšeni Janjušević i Miljković

Izvor: RTV Pink, 01.Nov.2012

. . . Direktor preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" Pavle Miljkovića i Zoran Janjušević, specijalni savetnik u tom preduzeću, uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.