Ugledni socijalisti o Dačićevim kadrovima: Najbolji ili kompromis?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 15:48

Ugledni socijalisti o Dačićevim kadrovima: Najbolji ili kompromis?

Predsednik SPS Ivica Dačić nije pravio nikakve unutarpartijske kompromise odlukom o kadrovskim rešenjima te stranke u Vladi, kaže poslanik sa liste SPS, advokat Toma Fila.

"Nikakav kompromis nije rađen, Dačić je odlučio onako kako je mislio da treba. Mi ga svi podržavamo u tome", rekao je Fila za Tanjug i dodao da ono što pojedini mediji pišu o njemu "jednostavno nije tačno".

SPS kadrovi u novoj Vladi biće Branko Ružić kao prvi potpredsednik vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ministar prosvete, dok će Novica Tončev biti ministar bez portfelja.

Potpredsednik SPS, istoričar Predrag Marković kaže da je Dačić odabrao ljude za koje smatra da su dobri za te položaje, a njega, kaže, naročito raduje izbor Branka Ružića.

"Postoji nešto što se zove stranačka disciplina. Predsednik stranke, koji je naš najiskusniji političar, sigurno ima svoje razloge koje ne treba stalno dovoditi u pitanje", napominje Marković.

Podseća i da je nedavno obeležena 20. godišnjica 5. oktobra, kada su, kaže, svi analitičari odali priznaje političkoj mudrosti i "žilavosti" Ivice Dačića.

"Mislim da je neumesno dovoditi u pitanje odluke toliko iskusnog i mudrog čoveka", rekao je Marković i dodao da bi princip politike trebalo da bude da, ako ima neslaganja, ne budu kuloarska, već da se jasno iskažu.

"Šta se šapuće, ne bih uzimao u obzir. Bitno je ono što je javna politika", dodao je on.

Smatra i da je Ružić izuzetno dobar izbor, jer je to čovek koji ima izuzetan "administrativan kapacitet", bio je dva puta ministar, i, kako ističe Marković, "izvrsno" je vodio ministarstvo oba puta, a, kako kaže, pokazao se i kao neobično dobar u formiranju stručnih timova i u saradnji sa ljudima.

"Za tako komplikovan i ljudski težak resor, kao što je Ministarstvo prosvete, Ružić će biti jedno prijatno iznenađenje", uveren je Marković.

Kada je reč o Tončevu, navodi da je on imao najbolji rezultat na lokalu, u opštini Surdulica.

Uz šaljivu opasku da "ne razume tačno Tončeva sve što priča, jer on mnogo priča", te da još nije jasno šta će biti njegova ingerencija, Marković smatra da je postavljenje Tončeva nagrada za jednog uspešnog lokalnog rukovodioca, što bi, kaže, trebalo da bude znak da se poštuje rad na terenu.

Fila je, inače, začuđen što se Aleksandar Antić iz SPS-a nije našao u sastavu vlade, jer smatra da je sjajno vodio Ministarstvo za rudarstvo i energetiku.

"Celu zimu i celo leto nismo imali nikakve probleme", napomenuo je Fila.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.