Ubistvo Karlova gnusni akt terorizma

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo Karlova gnusni akt terorizma

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upisao se danas u Knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Ruske Federacije povodom tragične smrti ambasadora Andreja Karlova navodeći da je to bio gnusni akt terorizma.

"Duboko nas je potresla vest o mučkom ubistvu našeg kolege Andreja Karlova, ambasadora Rusije u Anakari. Ovaj zločin karakterišemo kao gnusni akt terorizma, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a nevina žrtva je čovek koji je čitav radni vek proveo baveći se stvaranjem mostova među narodima i državama", napisao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je naveo da će Andrej Karlov ostati u sećanju kao profesionalac i častan čovek, koga ćemo pamtiti kao prijatelja naše zemlje prema kojoj se odnosimo sa velikim poštovanjem, obavljajući dužnost direktora Konzularnog departmana u Ministarstvu inostranih poslova Ruske Federacije.

"Izražavam najdublje saučešće porodici cenjenog kolege, pripadnicima Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije i ruskom narodu“, upisao je šef srpske diplomatije u Knjigu žalosti.

Osim Dačića, danas se u Knjigu žalosti upisala i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i lično ime izjavljujem iskreno i duboko saucešće povodom brutalnog ubistva ambasadora Andreja Karlova Ruskoj Federaciji i građanima vaše države. Rad i misija ambasadora posvećena je miru i razumevanju naroda i država. Zato je ovaj teroristički akt napad na sve civilizacijske vrednosti našeg sveta. Odgovor i borba protiv terorizma mora biti jaka, solidarna, ujedinjena i zajednička", upisala je predsednica parlamenta u Knjigu žalosti.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dačić se upisao u knjigu žalosti u ruskoj ambasadi

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upisao se danas u Knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Rusije povodom mučkog ubistva ambasadora Andreja Karlova i istakao da je to gnusni akt terorizma...„Duboko nas je potresla vest o mučkom ubistvu našeg kolege Andreja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.