Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić uputio saučešće Putinu i Gauku

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je telegram saučešća predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

"Šokirani smo i duboko potreseni viješću o mučkom ubistvu ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Najoštrije osuđujemo ovaj čin brutalnog ubistva, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << još jednom pokazuje da terorizam predstavlja globalnu prijetnju po bezbjednost, protiv koje je neophodna zajednička borba", navodi se u telegramu.

Ivanić je dodao da saosjeća sa bolom porodice ubijenog ambasadora, ruskog naroda i predsjednika Putina, te izrazio najdublje saučešće, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Andrej Karlov ubijen je sinoć na otvaranju izložbe u umjetničkoj galeriji u Ankari.

Ivanić je telegram saučešća uputio i  njemačkom predsjedniku Joahimu Gauku povodom sinoćnjeg napada u Berlinu u kojem je stradalo više lica.

Ivanić je osudio ovaj čin brutalnog nasilja koji, kako je naveo, predstavlja ozbiljan udar na demokratske principe i bezbjednost građana, saopšteno iz Predsjedništva BiH.

"U ime građana BiH, i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u Ivanićevom telegramu.

U Berlinu je sinoć u napadu kamionom ubijeno 12 ljudi, dok je 48 povrijeđeno. Vlasti vjeruju da je riječ o terorističkom napadu
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ivanić: Iskorijeniti bolest terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016, 12:33

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas se u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu upisao u knjigu žalosti otvorenu povodom ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari..."Najiskrenije saučešće porodici ubijenog ambasadora i cijelom ruskom narodu. Ovakvi činovi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.