BiH

Ivanić uputio saučešće Putinu i Gauku

Ivanić uputio saučešće Putinu i Gauku
Ivanić uputio saučešće Putinu i Gauku

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je telegram saučešća predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

"Šokirani smo i duboko potreseni viješću o mučkom ubistvu ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Najoštrije osuđujemo ovaj čin brutalnog ubistva, koji još jednom pokazuje da terorizam predstavlja globalnu prijetnju po bezbjednost, protiv koje je neophodna zajednička borba", navodi se u telegramu.

Ivanić je dodao da saosjeća sa bolom porodice ubijenog ambasadora, ruskog naroda i predsjednika Putina, te izrazio najdublje saučešće, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Andrej Karlov ubijen je sinoć na otvaranju izložbe u umjetničkoj galeriji u Ankari.

Ivanić je telegram saučešća uputio i  njemačkom predsjedniku Joahimu Gauku povodom sinoćnjeg napada u Berlinu u kojem je stradalo više lica.

Ivanić je osudio ovaj čin brutalnog nasilja koji, kako je naveo, predstavlja ozbiljan udar na demokratske principe i bezbjednost građana, saopšteno iz Predsjedništva BiH.

"U ime građana BiH, i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u Ivanićevom telegramu.

U Berlinu je sinoć u napadu kamionom ubijeno 12 ljudi, dok je 48 povrijeđeno. Vlasti vjeruju da je riječ o terorističkom napadu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije