U SPS-u i PUPS-u najavljuju razgovore o koaliciji

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SPS-u i PUPS-u najavljuju razgovore o koaliciji

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS će tokom ove ili naredne sedmice postići dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, rekao je poslanik PUPS-a Momir Čolaković i dodao da ta koalicija pripada sadašnjoj vladajućoj strukturi, te da će tako biti i ubuduće. I zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a Neđo Jovanović kaže da su u toku razgovori o predizbornoj koaliciji.
Čolaković je u izjavi za Tanjug rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da misli da je koalicija SPS-PUPS-JS, koju predvode Ivica Dačić, Milan Krkobabić i Dragan Marković, i u prehodna tri mandata funkcionisala veoma uspešno i da će, ukoliko do dogovora dođe, i ubuduće biti dobri rezutati.
"Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić ima ovlašćenje da razgovara sa svima, pre svega sa koalicijom za koju ja smatram da je funkcionisala veoma uspešno", rekao je Čolaković.
Na pitanje da li postoji mogućnost da PUPS ipak ne bude u koaliciji sa SPS-om, Čolaković kaže da će se, kako sada stvari stoje, prvo razgovarati sa SPS-om i JS-om.
"Lično mislim da će ove ili sledeće nedelje doći do dogovora tri lidera Dačića, Krkobabića i Markovića", rekao je Čolaković.
I zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a Neđo Jovanović kaže da su u toku razgovori o predizbornoj koaliciji sa PUPS-om i JS-om. "Očekujemo da će ti razgovori imati pozitivan ishod u smislu očuvanja koalicije, koja je jedna od najdužih koalicija na političkoj sceni Srbije", rekao je Jovanović Tanjugu.
"Mislim da će upravo Ivica Dačić kao čelnik koalicije uspeti da nađe dodirne tačke koje su i do sada postojale i da ih afirmiše, kao i da će se postići određeni sporazum, ali sačekaćemo pa ćemo videti konačni rezultat", rekao je Jovanović.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.