Tužioci: Jankovića ponovo za ombudsmana

Izvor: Kurir, 25.Jul.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioci: Jankovića ponovo za ombudsmana

BEOGRAD - Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije predložilo je da Saša Janković bude ponovo izabran za zaštitnika građana.

Mandat Saši Jankoviću istekao je 23. jula, a mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će Skupština Srbije sledeće sedmice razmatrati izbor ombudsmana. Udruženje je u saopštilo da bi ponovni izbor Jankovića bio "čin kojim celokupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpsko društvo simbolički izražava opredeljenost za vladavinu prava, evropske vrednosti, izgradnju demokratskih institucija i poštovanje prava građana".

Kako je ocenjeno, Janković je svakodnevnim, istrajnim, stručnim i principijelnim postupanjem u velikoj meri doprineo zaštiti prava građana u Srbiji, razvoju građanske svesti i građanima vratio poverenje u mogućnost zakonitog, efikasnog i racionalnog funkcionisanja državnih institucija. "Za građane Srbije od izuzetne je važnosti da se mlada i nova institucija kao što je žaštitnik građana dublje utemelji i razvije, što bi bilo osigurano ponovnim izborom Saše Jankovića na ovu funkciju", piše u saopštenju. Udruženje je ocenilo da bi podrška Jankoviću bila "dokaz da i najznačajnije političke strukture podržavaju njegov nesumnjivo kvalitetan rad u proteklom periodu".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.