Traže nam samoubistvo, da ne bi bilo političkog ubistva

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Traže nam samoubistvo, da ne bi bilo političkog ubistva"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne želi da narušava odnose sa SAD, ali da ne može ni da vodi antirusku politiku.

Dačić je novinarima na Sajmu medija, komunikacija i marketinga rekao da Srbija nema potrebe da se izjašnjava da li sedi na stolici na kojoj piše Evropska unija ili Rusija, već da štiti sopstvene interese.

On je rekao da Srbija ne može da "okrene leđa Rusiji", jer ona štiti interese Srbije po pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova i Metohije.

"Od nas se traži da izvršimo samoubistvo, da ne bi bilo političkog ubistva", rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Hojt Brajana Jia da Srbija mora jasno da se opredeli, on je rekao da SAD nisu član EU i upitao zbog čega predstavnici američke administracije tako nešto zahtevaju.

Dačić je rekao da ga zaprepašćuje bahatost i smelost s kojom neko dođe u Beograd da to govori.

"Niko nema prava da nama ovde drži predavanja. Biće onako kako Srbija hoće. Mi se ne izjašnjavamo o tome kako politiku vodi SAD", rekao je Dačić.

On je dodao da stav Hojt Brajana Jia nije stav SAD, već stav "jednog departmenta u Stejt departmentu".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.